‘Dwangsom gemeente? Een koopje’

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Van de Pol heeft op de eerste verdieping een grote ruimte ingericht als een ouderwets bruin café. Daarbij gevoegd is nog een grote feestzaal met podium en een goed ingerichte keuken. Er worden regelmatig feesten gehouden, geeft Van de Pol toe. ,,Maar dat zijn besloten feesten. Ik adverteer niet. Ik vind het gewoon leuk om zoiets te hebben. Het is als hobby begonnen en gaandeweg is het uitgegroeid tot een hele leuke ruimte, waar ik klanten kan ontvangen. Ik geef toe dat die hobby wel helemaal uit de hand is gelopen, maar het blijft een hobby. Hier moet ik mijn geld niet verdienen, als ik dat al zou willen.”

NIJKERK - De Nijkerkse ondernemer Wilco van de Pol reageert laconiek op het bericht dat hij van de gemeente zijn als café ingerichte ruimte op de eerste verdieping van zijn bedrijfspand aan de Koperslager moet ontruimen op last van een dwangsom van maximaal 15.000 euro. ,,Da’s toch een koopje.”

door Henk Brinkman

De gemeente heeft na controles en een verzoek van het Bureau Eerlijke Mededinging in de horeca besloten handhavend op te treden. Volgens de gemeente is geen sprake van het besloten karakter, waar Van de Pol over spreekt. ,,Er is sprake van derden, waartussen geen duidelijke en mini of meer duurzame band bestaat,” schrijft de gemeente in een toelichting. Maar volgens de gemeente is ook een besloten horeca-instelling in strijd met de bepalingen van het bestemmingsplan.

Volgens Van de Pol is er alleen sprake van jaloezie. ,,Er zijn genoeg feesten in Nijkerk. Als anderen die niet binnenhalen en mensen willen wel hier komen, dan zijn die anderen geen goede ondernemers.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie