Promovendus NSC wint weer

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

Voor enkelen zal het een verrassing zijn dat NSC na twee competitieronden met zes punten bovenaan staat in de 1e Klasse D. Hoewel het knap is, is de insider niet geheel verrast. NSC heeft een sterke en brede selectie. Zaterdag zorgde invaller Imad Benbouker voor de 2-1 overwinning.

NIJKERK/NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN - Het gaat prima met de voetbalclubs uit de gemeente. Zowel Sparta Nijkerk, als NSC, Veensceh Boys en NSC wonnen tot nu toe al haar competitieduels. NSC kent daarmee een hele goede start bij hun rentree in de eerste klasse en staat momenteel, evenals Sparta Nijkerk en Hoevelaken bovenaan in hun klasse.

Erg makkelijk had NSC het zaterdag op eigen veld zeker niet, want de gasten uit Zutphen waren in de beginfase duidelijk sterker. Beide ploegen en rond de twtingste minuut claimde Zutphen een strafschop nadat Marciano Mengerink werd gestuit.

Scheidsrechter Serik zag er echter geen overtreding in. Even later was Mengerink alsnog de gevierde man toen hij beheerst de 0-1 binnenschoot.

Gelijke hoogte

De voorsprong voor Zutphen was op dat moment verdiend, maar NSC kwam al snel weer op gelijke hoogte, omdat Marco lam ongehinderd kon inschieten: 1-1.

De Nijkerkers kregen hierna beter grip op het spel van Zutphen en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht.

Na rust probeerde NSC in enkele fases de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar verder dan afstandschoten van Christiaan van de Kam[p en Douwe van Dijk kwamen de blauwgelen niet. Hoewel de spanning steeds aanwezig was en beide ploegen kansjes kregen, was het voor de neutrale toeschouwer net te weinig om echt te genieten van het spel. Het wachtenw as op de ploeg die de beslissing kon forceren.

Gevierde man

De ingevallen Imad Benbouker werd twee minuten voor tijd de gevierde man aan Nijkerkse kant. Hij schoof een vrije tarp vanaf een meter of achttien heel slim langs de muur, waarop keeper Lars Rossèl geen antwoord had: 2-1. Zutphen zette nog aan voor een alles of niets offensief, maar het bleef niets. NSC heeft zo na twee duels de volle buit binnen. Tevredenheid zal er zeker heersen bij de Nijkerkers al ging het zaterdag al moeizamer dan een week eerder tegen VSCO’61. De doelstelling die NSC formuleerde voor dit seizoen in de eerste klasse is handhaving, maar als de resultaten zo blijven zal toch iedereen ook kijken naar de bovenste plaatsen. In een seizoen dat de eerste vier van de eerste klasse rechtstreeks degraderen, zal NSC zich graag willen mengen in die strijd.

Komende zaterdag volgt een goede test voor NSC als ze op bezoek gaan bij DETO. De ploeg uit Vriezenveen heeft twee punten meer dan de Nijkerkers. DETO is echter een stugge ploeg met veel ervaring in de eerste klasse. Als NSC zich daar ook staande weet te houden, zal de doelstelling voor dit seizoen toch bijgesteld moeten worden. Het duel in Vriezenveen begint om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie