Sparta Nijkerk verder in KNVB-beker

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

Sparta Nijkerk kwam zaterdag uit voor de KNVB-beker. In het Limburgse Landgraaf werd vv Schaesberg met 1-3 verslagen.

Voor rust kwamen de Spartanen toch aan de leiding door Maurice van der Wilt. Toen Wieger van der Ven in de tweede helft voor de 0-2 zorgde leek de zege binnen. De verslapte concentratie leidde echter tot de 1-2, maar tien minuten voor tijd besliste Joris van Rooijen het duel met een benutte strafschop: 1-3. Door de winst is Sparta Nijkerk geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Dat duel is op woensdag 23 september tegen FC Zwolle, de ploeg uit de Jupiler League. De aanvangstijd is 17.00 uur.

Districtsbeker

Sparta Nijkerk - SDCP 0-2

Beide ploegen waren eigenlijk al geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker en dat bleek uit de opstellingen. De Puttenaren trokken aan het langste eind door treffers van Raoul Henar en Lopes Dinis Magalhaes. Beide ploegen bekeren verder, omdat de Spartanen een beter doelsaldo hebben dan buurman NSC.

Vaassen - NSC 1-3

NSC heeft de laatste bekerwedstrijd zaterdag in Vaasen met 1-3 gewonnen.Na het eerdere gelijke spel tegen de hoofdklassers Sparta Nijkerk (2-2) en het verlies tegen SDC Putten, liet NSC tegen de eersteklasser uit Vaassen zien dat ze een prima ploeg hebben, maar het bleek niet genoeg voor de tweede ronde.

VVOP - Veensche Boys 2-3

Veensche Boys heeft zich zaterdag geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. In Voorthuizen werd VVOP met 2-3 verslagen. Veensche Boys had tegen het al uitgeschakelde VVOP meer moeite dan verwacht, maar won door twee treffers van Harm-Geert Bakker en één van Mark Koelwijn.

Hoevelaken - Lelystad’67 1-4

Hoevelaken had nog een kans op de tweede ronde, maar Lelystad’67 bleek te sterk. Ruud Kassenaar redde de eer voor Hoevelaken in het met 1-4 verloren bekerduel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie