Open dag bij Elja Uitvaartverzoring

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Van de rouwkamer krijgen nabestaande(n) een sleutel en kunnen zo op elk gewenst tijdstip afscheid nemen. Ideaal als een opbaring thuis niet mogelijk of wenselijk is.

HOEVELAKEN - Het is een ruim jaar geleden dat Els van Deuveren de deuren opende van haar uitvaartcentrum met twee 24-uurs rouwkamers.

door Maureen van Goethem

Omdat er erg goed op gereageerd werd is besloten wederom te verbouwen en een ruimte te verwezenlijken waar condoleance en plechtigheid kunnen plaatsvinden. Op deze manier kan dus alles op één locatie geschieden, wat voor nabestaanden ook een stukje rust zal geven. Els: ,,Mensen zullen zich ondanks het verdriet op hun gemak gaan voelen, zodat een ieder het voor zichzelf goed kan afsluiten en langzaam de draad weer kan oppakken. De condoleanceruimte kan ook gebruikt worden voor een plechtigheid. De genodigden hebben dan zelf de keus of ze afscheid willen nemen van de overledene.” Iets wat Els erg belangrijk vindt. ,,Al naar gelang de wens van de familie is er de mogelijkheid om muziek af te spelen, er is een orgel aanwezig en er is de mogelijkheid om opnames te maken.”

Na afloop van een begrafenis is er eventueel ook de gelegenheid om weer terug te gaan naar het uitvaartcentrum en daar een koffietafel of broodmaaltijd aan te bieden.

Elja bestaat al weer 10 jaar. ,,Een periode waarin veel contacten zijn opgebouwd en waar ik het vertrouwen van veel families heb mogen ontvangen. In de tijd naar het definitieve afscheid bouw je toch een bepaalde band op.” De nazorg kan ze gelukkig zelf doen, wat ze ook erg belangrijk vindt. “

Het is fijn om te zien dat mensen toch door zo’n rouwproces heen komen en hun leven proberen terug te vinden.”

De open dag op 4 juli, van 10.00-17.00 uur, is voor iedereen de gelegenheid het uitvaartcentrum te bekijken en dan kan men ook kennismaken met de medewerkers van Elja. Zij kunnen op deze dag vragen beantwoorden en informatie geven over wat er allemaal mogelijk is. Ook is er de mogelijkheid om de Laatste-wens-boekjes ter plekke in te vullen of mee naar huis te nemen. Deze kunnen ook per e-mail of telefonisch aangevraagd worden en het is zelfs mogelijk om dit samen bij u thuis met iemand van Elja te doen.

Mensen die niet naar de open dag kunnen komen zijn van harte welkom op een andere dag. Maak dan wel van tevoren een afspraak.

uElja uitvaartverzorging, Hogebrinkerweg 5, Hoevelaken. Tel. 033-2470033 b.g.g. 06-20611444.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie