Veel bezwaren tegen Oosterpoortproject

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De meeste zienswijzen hebben betrekking op de bouwhoogte van de nieuwbouw aan de Molenweg en de gevolgen voor de privacy, bezonning en lichtinval van omwonenden, de situering van het nieuwbouwblok op het Molenplein/Van Reenenpark en de voorgenomen aanpassing van de vorm en omvang van het Van Reenenpark.

NIJKERK - Tegen het bestemmingsplan Oosterpoort zijn 34 bezwaren ingediend. Dat heeft tot gevolg dat het bestemmingsplan niet meer voor de zomervakantie kan worden vastgesteld door de gemeenteraad, zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Het college wil graag een bestemmingsplan dat kan rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak. Daarom wil het extra tijd nemen om de bezwaren te beoordelen en tot een mogelijke aanpassing van het bestemmingsplan te komen. Daarmee wordt een wettelijke termijn overschreden, maar dat levert volgens het college geen juridische bezwaren op.

Na een eerste overleg met de ontwikkelaar heeft het college de conclusie getrokken dat er mogelijkheden zijn om aan een deel van de zienswijzen tegemoet te komen door het plan op onderdelen aan te passen.

Aprisco heeft een architect opdracht gegeven aangepaste plannen uit te werken. Deze plannen worden nog voor de zomer aan het college gepresenteerd. Daarna wil het college ook met belanghebbenden om de tafel gaan zitten om tot een verbetterd plan te komen.

De vaststelling door de gemeenteraad is nu gepland op 29 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie