Lottefie verkoop moet stoppen

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Mariëlle Bouw verkocht al heel lang kinderkleding aan huis aan de Spoorstraat. Lottefie Kinderkleding Outlet was langzamerhand een begrip geworden. Maar in december vorig jaar verzocht de heer Snijder van de Hoogstraat de gemeente om handhavend op te treden, omdat de activiteiten van Lottefie niet aan de beleidsregels voor beroepen aan huis zouden voldoen.

Mariëlle Bouw vastbesloten om door te gaan NIJKERK - ,,Ik wist dat ik met de verkoop aan huis van kinderkleding op het randje zat, maar ik heb er nooit geheimzinnig over gedaan. Maar ik ga nu niet bij de pakken neerzitten.” Mariëlle Bouw toont zich strijdvaardig, hoewel ze vorige week even heeft getwijfeld toen het besluit van het gemeentebestuur dat zij haar kinderkledingzaak aan huis moest staken in de publiciteit kwam. ,,Maar Lottefie gaat door.”

door Henk Brinkman

De gemeentelijk toezichthouder ging poolshoogte nemen en constateerde dat de verkoop van kinderkleding inderdaad in strijd was met de bepalingen uit het bestemmingsplan Oranjewijk. De verkoop van kinderkleding uit de garage en het houden van kledingparty’s passen niet binnen de regels van het bestemmingsplan.

Aanvankelijk wilde de gemeente de verkoop per 1 april beëindigen, maar Mariëlle Bouw heeft verzocht die termijn te verlengen tot 30 juni. Mariëlle: ,,Ik had de zomercollectie al ingekocht. Als ik op 1 april had moeten stoppen, had ik wel een probleem gehad. Gelukkig had men daar bij de gemeente begrip voor en is de termijn verlengd tot 30 juni.”

Mariëlle Bouw diende daarna een verzoek in om de verkoopactiviteiten te mogen voortzetten. Mariëlle: ,,Het gaat om kleinschalige activiteiten. Bovendien gaat het maar om 3 uurtjes per week en er is hier voldoende parkeerruimte. Niemand op de Spoorstraat heeft er last van. Ik heb hier in de buurt ook nooit klachten gehoord.”

De gemeente heeft dit verzoek afgewezen, omdat er dan toch sprake blijft van detailhandel. Mariëlle Bouw begrijpt het standpunt van de gemeente, maar er blijft toch iets wringen. Mariëlle:,,Als ik heel even ga googelen op internet, kom ik zo zeker 30 vergelijkbare winkeltjes in Nijkerk op het spoor. Voor mijn gevoel zou de gemeente òf alles moeten controleren òf niks. Maar ik heb begrepen dat dit voor de gemeente niet de hoogste prioriteit heeft. En dat begrijp ik ook wel.”

LotteFie gaat door

Mariëlle Bouw is vast van plan haar kinderkledingverkoop door te zetten op een wijze die wel past binnen de beleidsregels van de gemeente. Mariëlle klinkt strijdbaar: ,,Wat niet kan is nog nooit gebeurd. Toen alles vorige week in de publiciteit kwam met termen als illegaal en dwangsom, heb ik wel even getwijfeld, maar ik laat me niet op mijn kop zitten. Ik heb mijn plannen nog niet helemaal rond, dus daar vertel ik nog niets over. Maar binnenkort kunnen klanten meer nieuws verwachten.”

Meer nieuws over de voortzetting van kinderkledingverkoop zal verschijnen op de website www.lottefie.nl. Tot 30 juni kunnen klanten nog gewoon terecht op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en verder op afspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie