Manon en Lisa winnen laatste Omegacode

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

De Omegacode is een spel- en quizprogramma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Met het beantwoorden van vragen en het doen van spelletjes moeten de deelnemers zoveel mogelijk sleutels verzamelen, waarmee zij aan het slot de Omegacode moeten zien te kraken.

NIJKERK - De elfjarige Manon Buijtenhuis en de evenoude Lisa Bos uit Nijkerk zijn de laatste winnaars geworden van het EO-programma de Omegacode. Wie nieuwsgierig is naar de prestaties van de beide nichtjes, kan dat komende zondag bekijken. De Omegacode wordt om 15 uur uitgezonden op Nederland 3. Zaterdag 9 mei wordt het programma herhaald om 14.35 uur.

door Henk Brinkman

Lisa en Manon deden het aanvankelijk niet zo heel goed. Hun tegenstanders verzamelden veel meer sleutels. Niettemin vonden zij het heel leuk om te doen. ,,We moesten tegen een ander team van twee kinderen. In één van de spellen moest de één fietsen op een soort hometrainer en de ander moest vragen beantwoorden. Als ik een fout antwoord gaf kreeg Lisa een zwaardere versnelling. Maar gaf ik een goed antwoord dan kreeg onze tegenstander een zwaardere versnelling en kreeg het dan veel moeilijker,” vertelt Manon.

Lisa had hen beiden opgegeven. ,,Ik had een briefje op school zien hangen en toen heb ik gemaild. Dat was vorig jaar. In januari kreeg ik een telefoontje dat we aan de auditie mee mochten doen. Die was op 7 februari. De maandag daarop zou ik worden gebeld of we mee mochten doen. Van de meester mocht ik naar de telefoon en toen mochten we meedoen.”

Manon en Lisa mochten ieder tien klasgenootjes meenemen en uiteraard hun ouders. Op maandag 6 april waren de opnames. Beide dames haalden de finale door een fantastische prestatie in het laatste spel, het snotbakspel. Lisa moest vragen beantwoorden en Manon zat op een stoel boven een grote bak met snot. Lisa:,,Bij elk fout antwoord zou Manon naar beneden zakken in de bak met ‘snot’.” Lisa: ,,Maar ik ben helemaal niet in de snot gezakt.” Door deze prestatie hadden Manon en Lisa net iets meer sleutels verzameld dan hun tegenstanders, waardoor zij mochten proberen de kluisjes van het finalespel te openen en de code te kraken. Of het hen is gelukt de code te kraken, is zondag te zien in de Omegacode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie