Sparta Nijkerk naar halve finale beker

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sparta Nijkerk heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker Oost. Door de winst van 0-3 bij De Zweef plaatsten de Nijkerkers zich ook voor de KNVB-beker voor het komende seizoen.

Sparta Nijkerk speelde in Nijverdal een prima eerste helft waar ze de tweede klasser weinig kans gaven op een nieuwe verrassing nadat De Zweef een ronde eerder HHC Hardenberg uitschakelde. Niels Buijtenhuis scoorde de 0-1 uit een goed genomen vrije trap en verdubbelde met een rake kopbal later de score: 0-2. Nog voor rust zorgde Stefan Frederiksen met en gericht schot voor de voortijdige beslissing:0-3.

Na rust controleerde Sparta Nijkerk het duel en verzuimden ze verder afstand te nemen van de gastheren. De voorsprong kwam niet in gevaar en de halve finale werd zo betrekkelijk eenvoudig bereikt. De tegenstander in de halve finale wordt Go Ahead Kampen dat Be Quick'28 met 1-0 versloeg. De datum van de halve finale is nog niet bekend.