Nieuw logo Centrum Jeugd en Gezin

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Ontwerp een logo en een webpage voor het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin, luidde de opdracht aan de achtste groepers van alle basischolen in de gemeente. En daarmee waren de leerlingen zeer serieus aan de slag gegaan. Vanuit iedere school werden ontwerpen ingebracht. De leerlingen mochten de ontwerpen beoordelen, waarna de drie beste ontwerpen door de vertegenwoordigers in de jeugdgemeenteraad werden besproken. Een stevig politiek debat onder de strakke leiding van burgemeester Gerard Renkema volgde. Het debat werd geheel volgens de spelregels gevoerd. Renkema, die de leden consequent aansprak als de heer Zoer of mevrouw Uiterwijk, was dermate streng, dat de raad in opstand kwam. Een ordevoorstel van mevrouw Merlijn Uiterwijk, waarin zij vroeg om meer ruimte voor de leden van de jeugdraad om met elkaar te discussiëren, kon rekenen op steun van de meerderheid van de leden van de jeugdgemeenteraad.

Jeugdraad kiest logo en website- ontwerp NIJKERK - Met overweldigende meerderheid koos de jeugdgemeenteraad het door leerlingen van basisschool Het Baken gemaakte ontwerp tot nieuw logo van het Centrum voor Jeugd en Gezin. De door de Ichtusschool ontworpen internetpagina kon eveneens op grote steun rekenen.

door Henk Brinkman

Logo

De drie logo’s die werden besproken, waren afkomstig van Het Baken, De Open Kring en het Blokhuus. Na de presentatie volgde een geanimeerde bespreking, waarbij de ontwerpers duidelijk moesten uitleggen welke keuzes zij hadden gemaakt en wat het logo symboliseerde. Ook het kleurgebruik en de lettergrootte werden kritisch besproken. Zo legde mevrouw Bouwman uit waarom Het Baken had gekozen voor een kleurencombinatie van warm oranje poppetje dat de moeder symboliseerde en koel blauw poppetje dat het kind laat zien. Een cool kid eigenlijk.De arm van de moeder omarmde niet alleen het kind, maar ook het Centrum Jeugd en Gezin. Dit ontwerp kreeg uiteindelijk enorme steun.

Website

Voor de website waren ontwerpen van de Ichtusschool, de Rehobothschool en ded Prins Willem Alexanderschool voorgedragen. Ook deze ontwerpen werden aan nauwkeurige bespreking onderworpen, waarbij vooral werd gekeken naar de aantrekkelijkheid van de site, maar ook naar de vormgeving. Het ontwerp van de Ichtusschool, met verve verdedigd door mevrouw Sarah Petersen kreeg de meeste stemmen.

De drie beste ontwerpen werden beloond met een cheque, bestemd voor een goed doel. Het Baken bestemde het geld voor Unicef, het Blokhuus voor Warchild, de Open Kring Huize Toevlucht voor kinderen met HIV in Zuid Afrika. Ichtus, Rehoboth en PWA-school dachten aan Kika, kankerbestrijding bij kinderen.

: De drie ontworpen logo’s worden vandaag gepubliceerd op de website van de Stad Nijkerk, www.stadnijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie