Commentaar: Miscommunicatie

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Maandag sprak de gemeenteraad over de problemen van bewoners van het Van Reenenpark met de invulling van de plannen aan het Molenplein. De term communicatie, of liever gezegd, gebrek aan communicatie viel veelvuldig tijdens het debat.

Het gemeentebestuur, althans het college krijgen vaak het verwijt te horen dat zij niet goed communiceren met de bevolking van Nijkerk. En het verwijt is niet onterecht. Denk aan de bewoners van de Colenbranderstraat en van de Groenestraat. Ook de bewoners van het Van Reenenpark kunnen daar inmiddels over meepraten. Drie jaar lang proberen zij in gesprek met de gemeente te blijven over oplossingen voor de inrichting van hun woongebied, dat drastisch verandert door de invulling van de plannen voor het Molenplein. Drie jaar lang is er volgens hen ook sprake van een impasse. Zoals woordvoerder Bert Eijkemans het verwoordde: ,,Alles wordt geblokkeerd.”

Maar ook de gemeenteraad geeft geen duidelijkheid. Vrijwel alle fracties spraken van een impasse tussen bewoners en college en hoopten dat daar nog een oplossing voor zou worden gevonden. Alleen René Windhouwer van het CDA had een juist gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Hij constateerde dat de raad aan zet was.

En dat is juist. Daarom ook wilden bewoners van het Van Reenenpark met de raad in gesprek. Immers, de raad heeft een besluit genomen. En een raadsbesluit heeft rechtsgevolgen. Daarom is de gemeenteraad de enige instantie die de impasse kan doorbreken. Maar dan moet een eerder raadsbesluit worden gewijzigd. En dat heeft gevolgen, waar projectontwikkelaar Aprisco terecht op wijst. Alle partijen mogen rekenen op een duidelijke beleidslijn van gemeentelijke overheden. Dat schept duidelijkheid voor iedereen. Maar daar was afgelopen maandag geen sprake van. De raad zal nu toch echt de hand in eigen boezem moeten steken.

Henk Brinkman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie