Expositie vrolijke schilderijen

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

De galerie is gevestigd op de bovenverdieping aan het begin van de shoppingroute. De eerste schreden op het pad van de beeldende kunst zette Brigitte Kleiberg (1980) al op tienjarige leeftijd. Met grafietpotlood en inkt maakte zij realistische schetsen van de wereld om haar heen. Abstracter werden haar konterfeitsels door te experimenteren met aquarelverf en olieverf op linnen- en katoendoek, papier en hout. Rond haar zestiende ontdekte de Nijkerkse de acrylverf en maakten alledaagse belevingen plaats voor portretten van dieren. “Hiermee was de stijl geboren die ik zelf omschrijf als ‘een eigen vrolijke afzijdende stijl’. Eerst vogels, honden en konijnen met daarin vaak muziekdetails verwerkt, later dieren van over de gehele wereld. Mijn werk noem ik figuratief, maar geef er dan wel een eigen draai aan en schilder wat in mij opkomt. Ieder dier schilder ik als een individu, omdat achter elk dier een verhaal schuilt. Het doel van mijn werk is dat het mensen vrolijk maakt. Maar ook een positief beeld bewaren en het waarderen van al het mooie waarmee wij leven, opdat het niet verloren gaat,” licht Brigitte Kleiberg haar schilderijen toe.

Brigitte Kleiberg toont werk in De Havenaer NIJKERK – In de galerie van Home & Lifestyle De Havenaer zijn tot 28 januari 2009 speelse schilderijen te bezichtigen van de Nijkerkse beeldend kunstenaar Brigitte Kleiberg. Opvallende doeken met een geheel eigen signatuur waarin dieren centraal staan. Geen fotografische interpretatie maar in zwarte contouren opgezet en ingevuld met kleurige details. Deze tentoonstelling, Westkadijk 10 (entree Amperestraat) te Nijkerk is vrijblijvend te bezichtigen op maandag van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Origineel

Brigitte Kleiberg exposeert portretten van onder andere schildpad, giraffe, olifant, struisvogel en kameel die zij op originele wijze verrijkt met honderden kleurige details. De vele figuurtjes vertellen een eigen verhaal waar de toeschouwer vrolijk van wordt. De achtergrond is in een egale heldere tint gehouden, waardoor de zeggingskracht van het portret wordt versterkt. “Ik gebruik veel kleur in mijn schilderijen waaronder veel primaire kleuren. Immers, iedere kleur komt tot stand door verschillende kleuren…. Kleur is belangrijk, het bepaalt een stemming en creëert sfeer. De kleur van de achtergrond van een doek is als het ware een onderdeel van het dier; het kan vertellen over zijn leefomgeving. Inspiratie door dieren, dichtbij en ver weg. Ook tijdens de verschillende reizen hebben dieren mij even doen stilstaan en heb ik ze vervolgens geportretteerd.”

Brigitte Kleiberg volgde een opleiding op het Grafisch Lyceum te Utrecht, richting Vormgeven & Styling. Vervolgens deed zij werkervaring op bij diverse reclamebureaus en studio’s. Daarnaast en daarna fulltime werkzaam als kunstenaar. Zij schildert freelance opdrachten voor particulieren en bedrijven. De Nijkerkse beeldend kunstenaar exposeerde in verschillende galerieën, instellingen en bedrijven.

De bezoekers van De Havenaer zullen ongetwijfeld plezier beleven aan de humoristische uitwerking van haar kijk op de (tropische) dierenwereld. De expressieve doeken zijn over het algemeen van fors formaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie