Ajax maatje te groot voor 10-tal NSC

8 april 2018 om 09:13 Sport/sport

NIJKERK NSC heeft zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen de amateurs van Ajax. De ploeg uit Amsterdam won met 0-4 in Nijkerk, waarbij ze grotendeels tegen tien NSC-ers speelden. NSC werkte hard, maar kon de ploeg uit de top van de Hoofdklasse niet tegenhouden.

Van NSC kant was men niet echte te spreken over het optreden van scheidsrechter Mesbah. Volgens menigeen was de leidsman onder de indruk van de naam Ajax en gaf hij na twintig minuten wel een erg makkelijke strafschop. Tegelijkertijd ontving Rinke Rozema een tweede gele kaart bij die actie, zodat NSC niet alleen op achterstand kwam (treffer Edwin Soenarto), maar ook met tien man verder moest.

Dat ging moeizaam voor de Nijkerkers en ze mochten zelfs van geluk spreken dat het halverwege het duel slechts 0-1 stond. Na de thee wilde NSC meer druk zetten en dat gaf Ajax ruimte, die optimaal benut werd door Kenneth Misa Danso: 0-2.  Daarna kon Ajax rustig afwachten wat NSC ging doen en zelf scherp aanvallen. Dat leverde de Amsterdammers nog twee treffers op van opnieuw Misa Danso en  Stanley Akoy.

Een terechte nederlaag voor NSC en dus moeten ze zich richten op het volgende duel bij Berkum. Het is zaak om de goede lijn van twee weken geleden weer te pakken, om zo stappen vooruit te maken op de ranglijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie