30 jaar DA drogisterij Bert Engel

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Ik bied mijn klanten altijd een dropje aan, een traumatisch overblijfsel uit mijn jeugd omdat ik van mijn tantes (die ook al een drogisterij hadden) nooit een dropje mocht!” Dat dropje staat nog steeds symbool voor de grote service waarmee het drogisterijteam hun klanten helpt. Dat Bert Engel het zo lang volhoudt, verbaast hem niet. “

NIJKERK - Bert Engel kocht in 1978 de drogisterij in winkelcentrum Paasbos. Van een kleine winkel met een uitpuilende voorraadzolder tot een ruime DA drogisterij met bijzondere specialisaties zoals vitamines en homeopathie, samenwerking met apotheken en dermatologen en een bijzonder groot aanbod in parfums en cosmetica. Vanwege het jubileum is het op 2, 3 en 4 oktober feest bij DA Engel. Wat in al die jaren niet veranderde is het vertrouwde bakje dropjes op de toonbank.

door Maureen van Goethem

Het omgaan met mensen, dat gaat nooit vervelen. De zakelijke kant, dat is maar bijzaak.”

Als eigen ondernemer en inkooplid bij de DA-groep vaart Engel hierbij geheel zijn eigen koers. Zo zijn er al diverse verbouwingen geweest voor een betere uitstraling of meer ruimte, zodat de winkel voldoet aan de huidige eisen. ,,En na 30 jaar groeien er al weer plannen om te verbouwen.”

Bijscholing

Marjan Visser werkt ruim 17 jaar bij Bert Engel als gediplomeerd assistent drogist. ,,Mensen vinden het fijn om vaste gezichten in de winkel te zien.”

Ze geniet van haar werk en krijgt net als de andere personeelsleden regelmatig bijscholing op het gebied van medicatie en cosmetica. Na het werk wordt regelmatig een etentje of een uitje aangeboden. ,,We worden verwend door Bert en z’n vrouw!”

Stuwende kracht achter DA drogisterij Bert Engel is zijn vrouw Hennie. ,,Mede door haar zijn we nu zoals we zijn. Ik werd op slag verliefd op haar toen ze bij me kwam solliciteren en we zijn nu al 28 jaar gelukkig getrouwd.”

Hennie werkt zelf ook in de winkel, doet de inkoop van cosmetica en cadeauartikelen en adviseert klanten op het gebied van huidverzorging. “

Wat ze ook doet, is mij afremmen als dat nodig is!” Is er nooit eens tijd voor een dagje vrij? Engel: ,,Ik heb een fantastisch en compleet team, dat elkaar goed aanvoelt en zeer zelfstandig werkt. Daardoor heb ik gelukkig regelmatig een dagje vrij om even bij te tanken!”

Feestweek

Op 2, 3 en 4 oktober is het feest. In een huis-aan-huis jubileumfolder staat het uitgebreide overzicht van alle aanbiedingen en activiteiten. Ook zijn er mooie jubileumprijzen te winnen, zoals een geheel verzorgd weekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie