AVN organiseert Arkervaartloop

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Voor zowel de wedstrijdlopers als de recreatielopers is een fraai parcours van 10 kilometer uitgezet langs de Arkervaart. Verder is er een speciale kidsrun, waarbij kinderen t/m 10 jaar 1 kilometer lopen en kinderen vanaf 11 jaar 2 kilometer.

Groots opgezet loopevenement in Nijkerk NIJKERK - Op zaterdag 11 oktober houdt de Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) voor het eerst in Nijkerk een nieuw en groots opgezet loopevenement, de Arkervaartloop, waarbij de start en finish op het Plein zullen plaatsvinden.

door Gerrit Steen

Vanuit het gezellige centrum van Nijkerk lopen de deelnemers door een klein stukje industrieterrein en via een verhard pad langs een visvijver richting de Arkervaart. Door het weidse polderlandschap lopen ze vervolgens naar de Arkersluisbrug toe. Via de andere kant van de vaart (oostzijde) gaan ze weer in de richting het van centrum.”

,,Het is een heel vlak parcours, niet geheel verkeersvrij, maar op de knelpunten staan verkeersregelaars die de lopers helpen zo veilig mogelijk te lopen’’, zegt Saskia Roest van het organiserende AVN. ,,Onderweg is verzorging (EHBO en waterpost) en bij de finish staat drinken voor iedereen klaar. Speciaal voor de kinderen is een ronde van 500 meter uitgezet. De jongste kids (t/m 10 jaar) lopen deze ronde twee maal en de oudere kinderen (vanaf 11 jaar) vier maal.

Voor de winnaars van de wedstrijd zijn geldprijzen beschikbaar in alle categorieën, waarbij de bedragen afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. De prijsuitreiking is rond 13.00 uur. De nummers 1, 2 en 3 (heren en dames) van de prestatieloop ontvangen bloemen en een waardebon van EUR 20,-. Alle deelnemers krijgen na afloop een herinnering. Inschrijven kan via www.avnijkerk.nl. Na-inschrijven ter plekke kan ook tot minimaal een uur voor de start (als er nog plaats is).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie