Sparta Nijkerk ruim langs DFS

8 april 2018 om 08:54 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zaterdag in Opheusden een ruime 0-4 overwinning behaald. De gastheren konden zich niet ontworstelen aan de de druk van de Nijkerkers, die zichzelf vervolgens beloonden door ruim afstand te nemen. Met een goede klassering in de middenmoot kan Sparta Nijkerk de komende weken meer vrijuit spelen.

De strijdwijze tegen DFS was vooraf goed vastgesteld; door veel druk vooruit te zetten, moest het DFS onmogelijk worden gemaakt om verzorgd te spelen. Dat lukte goed, want DFS moest veelvuldig opbouwen met een lange bal, wat hun spel niet ten goede kwam. De Spartanen daarentegen creëerden genoeg kansen en hadden voor de pauze al op een grotere voorsprong moeten staan dan 'slechts' de 0-1 van Frank Heus.

Nadat in de rust de afspraken nog eens werden herhaald, was het spelbeeld in de tweede helft vergelijkbaar. Zonder zelf enorm goed te spelen, dicteerde Sparta Nijkerk het spel en de 0-2 van Janic Makizodila was een logisch vervolg. Toen Heus zijn tweede aantekende en de Nijkerkers op 0-3 zette, was het duel definitief gespeeld.

Voor Ruben van Dijk werd de middag ook bijzonder, want de speler uit eigen jeugdopleiding mocht zijn officiële debuut maken in de hoofdmacht als invaller. Het betere spel van Sparta Nijkerk werd in de slotfase beloond met de 0-4 van Rick Boersma, waarmee een afgetekende overwinning werd behaald en er voorlopig niet meer , of in ieder geval minder, naar beneden hoeft te worden gekeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie