Gastouderopvang in gevaar

20 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Cynthia Ortega zal in discussie gaan met Harlekijndirecteur Sylvia Kuiper, enige bemiddelingsmedewerkers van Harlekijn en de Barneveldse wethouder Verweij op het hoofdkantoor van Regionaal Gastouderbureau Harlekijn in Barneveld. Vervolgens zal zij op bezoek gaan bij een gastouder in Scherpenzeel die als zelfstandig ondernemer werkzaam is via Harlekijn. Als laatste zal zij een gastouder in Barneveld bezoeken.

CU-kamerlid Ortega bezoekt Harlekijn NIJKERK - Vandaag (woensdag 20 augustus) brengt Cynthia Ortega-Martijn, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie een bezoek aan gastouderbureau Harlekijn in Barneveld. Zij komt daar op uitnodiging van Harlekijn, dat ook in Nijkerk een vestiging heeft. Volgens Harlekijn is de kinderopvang via gastouders in gevaar door maatregelen van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Staatssecretaris Dijksma heeft in een meerjarenperspectief kinderopvang vergaande bezuinigingen in de kinderopvang voorgesteld, die volgens Harlekijn als gevolg zullen hebben dat gastouderopvang enerzijds aan kwaliteit zal inboeten en anderzijds onbetaalbaar zal worden. Harlekijn schrijft in een persbericht: ,,Er zal veel minder kwaliteit voor veel meer geld geleverd gaan worden. Dat zal tot gevolg hebben dat ouders geen gebruik meer kunnen maken van gastouderopvang en daarmee zal gastouderopvang verdwijnen uit het aanbod van kinderopvang. Wat ouders, die tot nu toe naar volle tevredenheid gebruik maken van gastouderopvang, dan moeten doen is een raadsel. Veel van die ouders zijn aangewezen op flexibele opvang (werken bijvoorbeeld in de zorg op wisselende tijden), of wonen in gebieden waar geen dagverblijven beschikbaar zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie