Gerard van den Tweel: ,,AH op Curaçao draait nu goed”

20 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Gerard van den Tweel, zaterdag als sponsor aanwezig bij de jubileumwedstrijd van NSC, nam de gelegenheid te baat om geruchten dat de Hema in het pand van Albert Heijn op Curaçao een vestiging zou openen, met kracht tegen te spreken. ,,Daar is geen sprake van. Het is nu voor het eerst dat ik dat hoor,” zei hij in een interview met onze correspondent. Hij gaf toe dat het eerste jaar moeizaam was verlopen, maar dat de vestiging inmiddels uit de rode cijfers is. ,,We hebben de logistieke problemen en de automatiseringsproblemen onderschat. Bovendien, wij leven in Europa en daar is het Zuid Amerika. Dat is een totaal andere mentaliteit. Maar ook andere apparatuur. Daardoor hebben we veel last gehad van kinderziektes.”

Volgens Van den Tweel zijn de problemen inmiddels opgelost. ,,De aanvoer verloopt nu goed. Er gaan wekelijks vier zeecontainers en driemaal per week vijf pallets met dagverse producten per vliegtuig naar Curaçao.”

Geen sponsor NEC

Ook de geruchten dat hij hoofdsponsor zou zijn geworden van NEC ontkende hij. ,,Ik werd daarover, toen ik op Curaçao was, ondervraagd door de Wereldomroep, maar ik wist nergens van. Er is wel een zakenman in vastgoed op Curaçao die nu sponsor is van NEC.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie