Timmerdorp van start gegaan

23 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De derde editie van het Hoevelakense Timmerdorp ging daardoor toch voortvarend van start. Net als voorgaande jaren wordt voor alle Hoevelakense (school)kinderen deze zomer in de leeftijdsklasse 6 tot 12 jaar een feestelijk timmerdorp georganiseerd. Plaats van handeling dit jaar is korfbalvereniging Telstar aan de Sportweg te Hoevelaken.

Marianne Hendriksen burgemeester HOEVELAKEN - De start van het Timmerdorp evenement in Hoevelaken is vanwege de slechte weersomstandigheden een dag uitgesteld. Maandagmorgen had de start zullen plaatsvinden, maar de regen maakte het niet alleen onplezierig, maar ook gevaarlijk voor de jeugdige deelnemers. Op dinsdagochtend opende burgemeester Gerard Renkema het Timmerdorp officieel met het slaan van de eerste spijker en het hijsen van de vlag.

Door Gerrit Steen

Het is een fantastisch evenement waarbij kinderen zich in groepjes van 6 tot 8 deelnemers onder begeleiding kunnen uitleven in het bouwen van flinke hutten met echte bouwmaterialen. De initiatiefnemers (Lions Club Hoevelaken, kinderopvang Jabadabadoe en Moef Centrum voor creatieve vaardigheid) hebben de capaciteit kunnen opvoeren tot meer dan 200 deelnemers in twee groepen. De eerste groep was op dinsdag 22 juli aan het werk, de tweede groep is donderdag/vrijdag 24 en 25 juli aan de beurt.

Bouwvergunning

De groep kinderen die op maandag en dinsdag zou deelnemen waren nu gisteren de hele dag tot ‘s avonds 19.30 uur bezig. En dat betekent stevig doorwerken voor de hele club, die daar vanmorgen overigens geen enkel probleem mee bleek te hebben. Nadat burgemeester Renkema het Timmerdorp officieel had geopend droeg hij zijn bevoegdheden over aan de oud-burgemeester van Hoevelaken, Marianne Hendriksen. Zij zwaaide tot 20.00 uur de scepter over het Timmerdorp, waarbij ze een groot aantal bouwvergunningen moest beoordelen en bekrachtigen. Nadat ze deze afgegeven had (“Veiligheid staat voorop!”), kon de bouw beginnen en stormden er 100 kinderen op de containers met sloophout af.

Droomkastelen

Onder leiding van maar liefst 25 vrijwilligers konden ze daarna hun droomkastelen bouwen en vormgeven. Er werden daarbij prachtige namen verzonnen zoals Wokcafé, De koele villa, De kleine camping, De Timmer Dorpsmolen. Omroep Gelderland was ook van de partij en ze maakten zowel radio-opnamen als tv-beelden. ’s Middags werden de kinderen op pannenkoeken van De Gillende Keukenmeid getrakteerd en ook om 17.00 uur stond er een hapje en een drankje voor ze klaar. Donderdag en vrijdag is Rob Wesselingh burgemeester van het Timmerdorp: “De kinderen vinden het zo leuk dat hun ouders zelfs later met ze op vakantie gaan vanwege het Timmerdorp. Er hebben zich dit jaar maar liefst 225 kinderen opgegeven, een ongekend hoog aantal vergeleken met vorige jaren. Binnen anderhalve dag waren we al volgeboekt, alleen de eerste nacht na opening van inschrijving waren er al 40 binnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie