Jonker Auto’s wordt Mazda Dealer

2 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De start van het dealerschap voor dit Japanse merk valt samen met de officiële opening van de nieuwbouw van Jonker Auto’s bij Amersfoort. Op de nieuwe locatie, in de kom van de A1 en de A28, zal het oppervlakte van het bedrijf, nu al één van de grootste occasiondealers van Nederland, zeker verdubbelen.

HOEVELAKEN - Jonker Auto’s Hoevelaken wordt per 1 oktober 2008 officieel dealer van Mazda in Nederland.

door Maureen van Goethem

Directeur Jeen Jonker van Jonker Auto’s Hoevelaken is blij met het officiële dealerschap voor Mazda. ,,Naast jonge gebruikte auto’s gaan we nu ook nieuwe auto’s verkopen. Mazda is een fantastisch merk en vooral de nieuwe modellen Mazda 2 en Mazda 6 zijn toppers.’’

Met ingang van 1 oktober neemt het Europese Hoofdkantoor van Mazda de import in Nederland over van de huidige importeur Auto Palace - de Binckhorst bv Het beleid om de import in Europa zelf ter hand te nemen, is een strategische beleidskeuze van Mazda, dat al jaren geleden is ingezet. Nederland is één van de laatste landen waar dit beleid nu ook wordt doorgevoerd. Auto Jonker Hoevelaken was al geruime tijd in gesprek met Mazda Motor Europe over het dealerschap dat per 1 oktober een feit wordt. Mazda Motor Nederland (MMNL) zal per 1 oktober aanstaande als importeur voor Nederland starten.

Jonker verwacht dat de nieuwe (fabrieks)importeur een positieve wending in de verkopen zal brengen, zoals Mazda dat in veel andere Europese markten al heeft gedaan. ,,In Europa zijn de verkopen bijna verdubbeld”, aldus Jonker.

Schuurtje

Vader Jan begon zo’n 45 jaar geleden vanuit een schuurtje in Nijkerkerveen. Ruim achttien jaar later is hij verhuisd naar Hoevelaken waar het bedrijf uit zijn voegen is gegroeid. Het familiebedrijf gaat op de nieuwe locatie van 30.000 m2 bij Amersfoort verder onder de nieuwe naam Jonker Automotive. De nieuwbouw vordert snel en het bedrijf verwacht eind augustus de deuren te openen voor het publiek met meer dan 5.000 m2 aan showrooms voor exclusieve en first-class occasions.

Mazda-activiteiten

Begin oktober volgt dan de start van de Mazda activiteiten. Jonker Automotive bouwt daarmee verder aan de ambitie om als toonaangevend autobedrijf de toenemende stroom klanten uit het hele land een aantrekkelijk totaalpakket te bieden.

uJonker Hoevelaken B.V., Oosterdorpsstraat 140, Hoevelaken. Tel.: 033-2535834, www.jonkerauto.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie