Snel nieuw plan De Flier

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

De Raad van State oordeelde dat het bestemmingsplan moet worden gewijzigd. Volgens de Raad heeft de provincie Gelderland niet gezegd dat mocht worden afgeweken van het Streekplan Gelderland 2005. De motivering werd noodzakelijk geacht omdat de locatie namelijk wel is opgenomen in de uitwerking Streekplan “zoekzones wonen en werken” maar deze was nog niet van kracht ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan. Ook was het doel van verplaatsing van containerbedrijf Walet en de milieustraat niet voldoende verwoord in de voorschriften. Bovendien is volgens de Raad de opgenomen vrijstelling voor het toestaan van andersoortige bedrijven is onvoldoende objectief begrensd en voldoet daarmee niet aan artikel 15 WRO.

Locatie milieustraat blijft dezelfde NIJKERK - Vorige week werd bekend dat de Raad van State goedkeuring heeft onthouden aan het bestemmingsplan De Flier, waarmee de gemeente Nijkerk een nieuwe milieustraat mogelijk wilde maken. Gisteren heeft het college een officiële reactie gegeven op deze uitspraak. Hart voor Nijkerk wil volgende week in de gemeenteraad een interpellatiedebat over deze kwestie houden.

door Henk Brinkman

Nieuw bestemmingsplan

Het college wil nu zo snel mogelijk een nieuw bestemmingsplan maken waarin met de overwegingen van de Raad van State rekening wordt gehouden. Het college constateert dat de gekozen locatie voor de Milieustraat en Walet niet door de Raad van State ter discussie is gesteld. Stedenbouwkundig bureau SAB gaat het nieuwe bestemmingsplan voorbereiden en zal dat uiterlijk 6 juli presenteren.

Op 1 juli wordt de nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening van kracht, waardoor procedurele termijnen drastisch worden verkort. Het college wil het plan in de zomervakantie ter inzage leggen. Om te voorkomen dat dit aan belanghebbenden ontgaat, zullen zij schriftelijk worden geïnformeerd over de gang van zaken.

Interpellatie

Hart voor Nijkerk wil het college en verantwoordelijk wethouder Renger Walet in de raadsvergadering van 26 juni met een interpellatiedebat ter verantwoording roepen over deze kwestie. De partij stelt dat het bedrijventerrein De Flier door het besluit (voorlopig) van tafel is, terwijl de nieuwe milieustraat al aan het einde van 2008 open had moeten zijn.

Twee weken geleden vroeg de partij al helderheid over uitspraken van de vertegenwoordiger namens de gemeente Nijkerk tijdens de zitting van de Raad van State, die volgens Hart voor Nijkerk achteraf gezien niet op de waarheid bleken te berusten. Zo zouden bestaande huizen moeten verdwijnen, terwijl de wethouder dit later weer corrigeerde.

Hart voor Nijkerk stemde twee jaar geleden als enige partij tegen het bestemmingsplan vanwege onzorgvuldigheid over de milieu- en geluidsnorm.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie