Sparta op rand eerste klasse

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sparta Nijkerk gaat op herhaling. De equipe van trainer Jan van Essen had in het laatste competitieduel weinig moeite met Viking en mag uiteindelijk met de winnaar van SSS (Wageningen)- Wit Blauw (Kampen) gaan uitmaken wie zich volgend seizoen eersteklasser mag noemen. Zoals al eerder gememoreerd een geweldige opsteker voor de Nijkerkse korfbalclub die haar ambities niet onder stoelen of banken schuift. De club wil terug naar de overgangsklasse (waar het al twee keer eerder uit kwam) en promotie naar klasse I zou dus mooi passen in die planning.

“Toch was ik er afgelopen zaterdag niet direct gerust op. Viking bleef tot 9-9 goed bij en omdat ik niet afhankelijk wilde zijn van de uitslagen van andere ploegen was ik wel heel erg blij dat mijn ploeg daarna een gat kon slaan (9-13). Vervolgens was er geen vuiltje meer aan de lucht", vertelt Jan van Essen.

Even leek het helemaal mis te gaan voor de Nijkerkers. Na de openingstreffer van Mariëlle Doppenberg werd het wel heel erg slordig wat Sparta liet zien. Het resulteerde in een 4-1 achterstand. Weer Doppenberg en ook van de Grootevheen brachten hun team weliswaar terug in de wedstrijd (4-3), Viking wenste vooralsnog niet mee te werken aan het Nijkerkse feestje. Daarbij kwam dat de ploeg uit Wijk bij Duurstede ook nog niet helemaal veilig was en de punten dus zelf goed kon gebruiken. Met een sterke fase net na de rust gaf Sparta echter aan waarvoor het gekomen was. Groeneveld, Doppenberg, van de Grootevheen en van Boven zetten de oranje-witten in eerste instantie weer op een knappe 5-7 voorsprong, kort daarna was het helemaal gedaan met de Utrechters toen Sparta uitliep naar 9-13!

De twee tegentreffers die Viking daarna nog bij mocht schrijven waren voor de statistieken. Op zaterdag 21 juni (15.30 uur) speelt Sparta in eigen huis het beslissingsduel tegen SSS of Wit Blauw. Het is te hopen dat de Nijkerkers nog even bij de les kunnen blijven. Sparta heeft in de tweede competitiehelft weinig weg gegeven, de beide potentiële degradanten uit Kampen en Wageningen zitten beduidend minder lekker in hun vel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie