Nijkerks turntalent Lotte wint zilver op NK

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De 11-jarige Lotte Arnaud de Calavon uit Nijkerk heeft zaterdag 7 juni haar finalewedstrijd eerste divisie geturn in de immens grote Diekmansporthal in Enschede. Lotte liet, zoals altijd, prachtig turnen zien en wist met maarliefst 34.075 punten met zilver naar huis te gaan.

Haar visitekaartje gaf ze af op het eerste toestel, sprong. Met een 8,8 wist ze tweede op dit toestel te worden. Vervolgens was de brug aan de beurt. Hier verspeelde ze helaas een paar tienden, ondanks dat Lotte's oefening verder uitstekend was. Koelbloedig turnde Lotte een fraaie balkoefening. En op vloer turnde Lotte zo mooi, dat ze de aandacht had van veel meer mensen dan alleen de naar Enschede afgereisde familie en fans. Lotte wist zelfs nog even de jury vriendelijk toe te lachten tijdens haar vloeroefening. Onder luid applaus behaalde ze dan ook met een 9 het hoogste cijfer van de andere jeugdturnsters op de vloer. Bij de prijsuitreiking bleek dat Lotte, met slechts 0,08 punten verschil een fantastische zilveren medaille heeft gewonnen in deze meerkamp NK.

Lotte is op basis van haar uitstekende landelijke resultaten, uitgenodigd voor een internationale wedstrijd in Deventer. Deze wedstrijd vindt plaats op 28 en 29 juni en dit is de eerste keer dat de selectie van GymXL hiervoor uitgenodigd is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie