Henny Lee en Sparta Nijkerk blij met elkaar

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – Henny Lee heeft donderdagavond 5 juni het contract getekend dat hem voor minimaal één seizoen als hoofdtrainer verbindt aan Sparta Nijkerk. Tijdens de perspresentatie lieten zowel de trainer als het bestuur van de voetbalvereniging weten, blij te zijn met elkaar en vertrouwen te hebben in het beoogde doel; een plaats in de top 5 van de Hoofdklasse B.

“Een ambitieuze vereniging in de top van het zaterdagvoetbal,” zocht Lee. “Maar wel één met een gezonde hang naar professionalisering van de organisatie. Sparta Nijkerk werkt met een kleiner budget dan menig andere vereniging en gaat daar, mede door aandacht aan de jeugd, naar mijn mening verstandig mee om.” Ook voor het komend seizoen heeft de technische Commissie een selectie samengesteld waarmee een plaats in de top 5 wordt nagestreefd.

Lee zag dit seizoen enkele duels van de Spartanen en daarmee de huidige spelers. Bij het zoeken naar nieuwelingen is hij niet betrokken. “Dat is voor mij geen probleem, want de TC heeft de afgelopen jaren bewezen goede keuzes te kunnen maken. De gedachten achter de invulling van de opengevallen plaatsen in de selectie onderschrijf ik.”

Ondanks dat Lee in het verleden met DOVO het kampioenschap behaalde, waakt hij voor teveel optimisme. “Je bent erg afhankelijk van de omstandigheden. Brengt de selectie inderdaad wat je verwacht en hoeveel geluk heb je met schorsingen en blessures. De top 5 is dan ook realistisch, waarbij je soms hoger en misschien ook ooit wel eens wat lager zult eindigen.”

Lee blijft naast zijn betrekking bij Sparta Nijkerk werkzaam bij de KNVB, waar hij de afgelopen weken de scouting verzorgde bij het toernooi in Toulon. Toch ruimt hij voldoende tijd in voor de Nijkerkers, waarbij hij zich niet beperkt tot de selectie. “Ik vind het belangrijk een binding te creëren tussen de selectie en de vereniging. Sparta Nijkerk had afgelopen seizoen vijf tot zes basisspelers uit eigen geledingen. Dat kom je vrijwel nergens tegen binnen de Hoofdklasse. De binding tussen de selectie en de diverse geledingen binnen de vereniging zal ik proberen nog verder te versterken.”

Over het afgelopen seizoen wenst Lee niets te zeggen. “Dat is het werk van Hans van Arum en ik vind dat hij prima werk heeft geleverd. Grotendeels kunnen we verder bouwen op deze prestatie, al valt of staat dat met de invulling van de diverse posities in het veld.” Naast zijn capaciteiten als trainer wogen volgens voorzitter Wim Koopman zijn managementkwaliteiten zwaar bij de keuze voor Lee. “Henny Lee heeft zijn sporen ruim verdiend in het amateur- en profvoetbal. Naast trainer ben je tegenwoordig echter ook steeds meer een manager over een spelers- en begeleidersgroep van ongeveer dertig man. Naar onze mening beschikt hij zeker over die kwaliteiten, zodat we blij zijn dat hij voor ons heeft gekozen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie