Geld voor buslijn 101

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

ARNHEM (APA) – De Gelderse politiek heeft buslijn 101 nog enige maanden respijt gegeven. De statenfracties gingen unaniem akkoord met het toekennen van een bedrag van zes ton om de lijn (Amersfoort-Nijkerk) spitsritten te laten verzorgen. Het geld is ook deels bestemd voor lijn 104 (Harderwijk-Apeldoorn).

De buslijn verzorgt tot 1 september van dit jaar ’s morgens en ’s avonds vier extra spitsritten tussen station Nijkerk en Amersfoort. Eerder oordeelden gedeputeerde staten echter dat de rit naar Amersfoort voor forse problemen zorgde, omdat de bussen naar de stad steevast in de file staan.

Na felle protesten van inwoners van Putten en Nijkerk dienden statenfracties op initiatief van het CDA een motie in waarin ze de gevolgen van de opheffing van lijn 101 wilden beperken. Tijdens de vergadering van woensdag besloten alle partijen zonder discussie achter de motie te gaan staan door de 600.000 euro voor de uitvoering van de spitsritten op tafel te leggen.

Volgens het provinciebestuur zijn gemeenten, bestuurders van verenigingen van kleine kernen en reizigers tevreden met de terugkeer van de ritten. Maar, zo stellen GS, de partijen moeten zich realiseren dat het gaat om een tijdelijke oplossing. Gedeputeerde staten zegden echter toe dat de nieuwe dienstregeling in september voor een goede bereikbaarheid van de (kleine) kernen op de Veluwe zal zorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie