De Open Kring op bezoek bij Multitoon Design

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In het kader van het schoolproject 'Beperkingen en Talenten' hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Nijkerkse basisschool De Open Kring op woensdag 21 mei Multitoon Design bezocht.

Bij Multitoon Design werken circa 25 mensen met een psychische, verstandelijke en/of lichamelijk beperking. De leerlingen konden zien hoe mensen met een beperking hun talenten gebruiken om van kringloopmeubels unieke designmeubels te creëren.

De ene medewerker haalt de stof van oude meubels, een ander schuurt het hout. Weer een ander verft het meubelstuk in een trendy kleur en als laatste wordt het meubelstuk gestoffeerd. Niet alleen meubels worden opgeknapt, maar ook oude fietsen worden weer als nieuw bij Multitoon Design.

De kinderen en de leerkrachten waren enthousiast en hebben in de praktijk kunnen zien dat mensen ondanks hun beperking ook hun talenten kunnen ontwikkelen.

Multitoon Design is gevestigd aan de Nijverheidsstraat 7 in Nijkerk. Voorheen was dit een nevenvestiging van Inclusief Inserto. Multitoon Design wordt vrijdag 5 september officieel geopend. Dan is dit prachtige atelier open voor publiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie