Strafeis tegen Nijkerker vanwege ontucht

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – Tegen een 43-jarige man uit Nijkerk is donderdag 22 mei bij de rechtbank in Utrecht zestig uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De man zou ontucht hebben gepleegd met een verstandelijk gehandicapte vrouw.

De zus van de toenmalige echtgenote van de Nijkerker stapte vier maanden geleden naar de politie. Ze vertelde dat de verdachte bij haar in haar woning in De Bilt op bezoek was geweest. Hij had haar beetgepakt en betast. De verdachte ontkende. Hij vertelde aan de politie dat hij bij een vriend op bezoek was geweest die avond.

Die vriend wilde dat niet bevestigen. Hij vertelde aan de politie dat de verdachte hem had verteld dat hij die avond bij een vriendin was. De verdachte had hem ook gevraagd tegen zijn vrouw te zeggen dat hij die avond bij de vriend op bezoek was. De vriend verklaarde dat hij best wilde liegen tegen de echtgenote van de verdachte. De vriend had echter geen zin om de politie iets op de mouw te spelden.

De officier van justitie woog deze verklaring zwaar mee. Er was verder nauwelijks bewijs, maar wanneer de verdachte iemand vraagt om voor hem te liegen, werkt dat in zijn nadeel, stelde officier. Ze noemde de verklaring van de verdachte kennelijk leugenachtig.

De officier kon niet bewijzen dat de verdachte de vrouw had aangerand. Dat stond wel op de dagvaarding, maar er was geen bewijs voor dat de Nijkerker de vrouw onverhoeds te lijf was gegaan. Ontucht met een verstandelijk gehandicapte achtte de officier wel bewezen. Voor het slachtoffer heeft het bezoekje grote gevolgen gehad. Ze durft niet meer open te doen wanneer er wordt aangebeld, vertelde de officier.

De rechtbank doet op 29 mei uitspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie