Jongeren van Kwadrant zoeken gastgezinnen

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Jongeren die op het terrein van Kwadrant in Ermelo en Nijkerk verblijven, zijn op zoek naar gastgezinnen. Deze jongeren met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen hebben weinig of geen contact met hun ouders en familie. Een (mid)dag of een weekend naar huis is er voor hen dus niet bij. Zij willen graag kennis maken met een ‘gewoon’ gezin en ontdekken hoe het er daar aan toe gaat.

Gastgezin zijn

Het bezoeken van of logeren bij een gastgezin is een unieke kans voor de jongeren om met een ander gezin kennis te maken. De jongere leert hierdoor meer over de familieverhoudingen en omgangsvormen binnen een gezin. Zo kan hij bijvoorbeeld ontdekken dat familieleden een goede verstandhouding met elkaar hebben. En dat ruzies worden uitgepraat. Het lijkt heel gewoon, maar helaas is dit niet voor alle jongeren bij Kwadrant vanzelfsprekend.

Gezocht

In Ermelo zijn vier jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar op zoek naar een gastgezin. Zo is er een Marrokaans meisje van 15 jaar dat graag een gastgezin wil met kinderen. Ze doet regelmatig aan sport en vindt het leuk om te koken. Een ander meisje van dezelfde leeftijd is heel sportief. Zij houdt van koken en winkelen. Het meisje van 16 zoekt een gastgezin met een hond, waar veel duidelijkheid wordt gegeven. Zij vindt het leuk om samen de hond uit te laten. Een jongen van 15 jaar is op zoek naar een gastgezin dat hem veel sturing kan geven. Hij vindt veel dingen leuk en is enthousiast.

Twee Kwadrant-jongeren uit Nijkerk zoeken ook een gastgezin. Een meisje van 11 jaar wil graag een gastgezin met kinderen, waarmee ze gezellig spelletjes kan doen. Ze vindt het ook leuk om een hond uit te laten. Daarnaast is er een jonge vrouw van 20 die een plek zoekt waar ze gezellig heen kan gaan om koffie te drinken en te koken. Ze vindt het ook leuk om samen te winkelen.

Meer weten?

Mensen die meer willen weten over gastgezin zijn of zich willen aanmelden, kunnen mailen naar: marion.sluis@sheerenloo.nl. Bij aanmelding wordt er gekeken of het gastgezin en de jongere goed met elkaar matchen.

Kwadrant biedt behandeling en ondersteuning aan kinderen en jongeren van 6 tot en met 24 jaar met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Het aanbod van Kwadrant is ontzettend breed, van diagnostiek en advies, vormen van gezinsondersteuning aan huis, (naschoolse) dagbehandeling en tijdelijke opvang tot gespecialiseerde behandelplaatsen in een open en in een besloten omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie