Thema-avond bij boekhandel Roodbeen

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - 'Overgewicht, blijf er niet bij zitten'. Boekhandel Roodbeen en Vital HR organiseren op vrijdagavond 23 mei een avond over dit actuele thema. De avond vindt vanaf 20.00 uur plaats bij boekhandel Roodbeen in Nijkerk.

Veel mensen hebben in meer of mindere mate problemen met overgewicht. Ze hebben al meerdere malen geprobeerd om er wat aan te doen. Bewegen, diëten volgen, maar iedere keer ben je weer op je oude gewicht en soms nog wat zwaarder dan voorheen. Het welbekende jojo-effect. Een leven lang op dieet houdt immers niemand vol.

Gewichtige boeken

De in het centrum van Nijkerk op de Vetkamp gevestigde boekhandel, heeft een ruime sortering boeken over allerlei onderwerpen. “Nu overgewicht steeds in het nieuws is en veel mensen 'Sonja Bakkeren', hebben we veel boeken over diëten, gewichtsproblematiek, bewegen en aanverwante zaken. Maar welk boek adviseer je nu aan welke klant? Als professionele boekhandel hebben we daarom de handen ineen gesloten met Vital HR. Deze organisatie heeft een compleet programma op dit gebied ontwikkeld. Iedereen in Nijkerk is op 23 mei aanstaande welkom om kennis te maken met onze prachtige en praktische boekencollectie over dit onderwerp en het programma van Vital HR. Naast een lezing en lezen is het zeker niet minder belangrijk te praten over dit onderwerp. Dat kan, ook met ervaringsdeskundigen. Dit alles onder het genot van sprankelend water, komkommer en radijs.", aldus Marina Lanting, commercieel directeur bij Boekhandel Roodbeen.

Vital HR, gevestigd tegenover het spoor in Nijkerk, heeft zich verdiept in overgewicht. Zij komen met een compleet programma op dit gebied, het persoonlijke antwoord voor mensen met overgewicht. “Denk niet te snel dat je er alleen voor staat of dat het toch niet lukt om het overgewicht kwijt te raken. Juist dit gewichtsprogramma kan hulp bieden, omdat het aandacht heeft voor wie jij als persoon bent", geeft de heer Sjaak Weel, directeur van Vital HR, aan. Het programma is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met overgewicht.

Wat is anders bij dit programma

Voeding, Beweging en Psychische gezondheid zijn de drie pijlers van het programma. Vaak is er alleen aandacht voor een van de drie onderdelen. Soms worden voeding en beweging gecombineerd. Dat is natuurlijk heel goed. Wat veelal onderbelicht is, is omgaan met problematisch eetgedrag, het zelfbeeld of onderliggende problematiek. Dat komt in dit programma aan de orde. Er is aandacht voor motivatie om gedrag te veranderen, en belangrijker nog om het vast te houden.

“Het is een compleet programma met aandacht voor de gehele mens. Daarom zal er bij aanvang van dit programma een overzicht gemaakt worden van alle factoren die bij jou een rol spelen bij het overgewicht. Naast een verkeerd eetpatroon kun je ook denken aan te weinig beweging en/of onderliggende (psychische) problemen”, vertelt Carola Buijtenhuis, psychologe en gewichtsconsulente bij Vital HR.

Na afloop van het basisprogramma is er inzicht in eigen gedachten, gevoelens en gedrag betreffende eten en jezelf. De deelnemer zit (weer) goed in het vel. Daarbij is het gewicht teruggebracht naar een acceptabel niveau. Op het gebied van voeding is de deelnemer in staat zelfstandig een gezond voedingspatroon samen te stellen. Qua beweging is de lichamelijke activiteit op een hoger niveau gebracht.

Naast individuele bijeenkomsten zijn er ook groepsbijeenkomsten, gezamenlijke workshops en lezingen over diverse onderwerpen. Dat varieert van gezonde voeding of het bewust omgaan met jezelf, tot samen koken. Ook is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen. De groepsbijeenkomsten worden doorlopend georganiseerd.

Meer informatie over de thema-avond op 23 mei is te verkrijgen bij Boekhandel Roodbeen: Marina Lanting, 033-2452712, marina@boekhandelroodbeen.nl, www.boekhandelroodbeen.nl.

Vital HR: Carola Buijtenhuis 033-2544700, c.buijtenhuis@vital-hr.nl, www.Vital-hr.nl.

Informatie over het gewichtsprogramma van Vital HR kan elke maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 – 12.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie