Dierenartspraktijk Wellensiek vernieuwd

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Open dag trekt veel bekijks

NIJKERK - Omdat de verbouwing klaar is en ze graag aan iedereen wilden laten zien hoe mooi het is geworden, hield dierenartsenpraktijk Nijkerk Wellensiek aan de Holkerweg 52 op zaterdag 17 mei een open dag. Tussen 12.00 en 17.00 uur was iedereen welkom om de praktijk te bewonderen en een drankje te drinken.

Door Gerrit Steen

En daar werd goed gevolg aan gegeven. Van de 3000 verstuurde uitnodigingen kwamen er maar liefst 500 mensen de geheel vernieuwde dierenartsenpraktijk bekijken. Assistente Danielle van den Berg is erg enthousiast over het resultaat: "We hebben aan de achterkant een heel stuk aangebouwd. Daarbij hebben we veel met glas gewerkt, dat komt eigenlijk overal terug, van de balie tot en met de achterkant en dat geeft de praktijk een transparant en open aanzien. Het is echt een ingrijpende verbouwing geweest waar we ruim 9 maanden over gedaan hebben."

Voorbereidingskamer

"Zo hebben we nu twee balies, één voor de landbouwhuisdieren en paarden de andere voor de kleine gezelschapsdieren. Hierdoor hopen we de mensen meer diersoortgericht te kunnen helpen. De apotheek, die eerst aan de voorkant zat, is naar de achterkant verhuisd. We hebben nu ook een gescheiden spreekkamer en een voorbereidingkamer. In deze laatste ruimte worden de dieren voorbereid op de operatie. Desgewenst kan deze ruimte ook als tweede spreekkamer gebruikt worden. De hele bovenverdieping is nu kantoorruimte geworden, voorheen was deze beneden en werd de ruimte boven niet nuttig benut. Verder zijn de kleuren helemaal aangepast aan de veranderde praktijk, de uitstraling is nu mooi zacht, lavendelkleurig."

Dogfrisbee

Belangstellenden konden op de open dag van alles doen en bekijken. Zo werden er demonstraties van onder andere Stichting Hulphond gegeven, was er een springkussen voor de jeugd, een poffertjeskraam, een kop van jut, een partytent waar de gasten een hapje en een drankje konden nuttigen. Ook werden er demonstraties van dogfrisbee gegeven. Dit is een Amerikaanse sport die overgewaaid is naar Europa, oorspronkelijk gebruikt om in de pauzes van honkbalwedstrijden als vermaak te dienen. Er zijn zestig verschillende worpen die gebruikt worden en daarbij maken de honden de fraaiste sprongen en salto's op begeleiding van muziek.

13 dierenartsen

Dierenartsenpraktijk Nijkerk-Wellensiek is een gemengde praktijk. Dat wil zeggen dat zij diergeneeskundige zorg verlenen aan zowel gezelschapsdieren en paarden als aan landbouwhuisdieren, zoals rundvee, varkens en schapen. De praktijk in de huidige vorm is in 2002 ontstaan uit een fusie van 2 praktijken, namelijk praktijk Wellensiek in Hooglanderveen en dierenartsenpraktijk Nijkerk. Er werken 13 dierenartsen die allen gespecialiseerd zijn in 1 of 2 diersoorten, samen met 13 dierenartsassistentes. Men kan terecht op vijf locaties, in Nijkerk, Bunschoten, Hooglanderveen en Hoevelaken. Meer informatie over de praktijk is te vinden op www.dapnijkerkwellensiek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie