Zilver voor DOTO bij Regiokampioenschappen

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Drie turnsters van DOTO Nijkerkerveen hebben afgelopen zaterdag 17 mei meegedaan aan de Kampioenschappen van Regio Gelderland in de vijfde divisie van het NTS. Terwijl vorig wedstrijdseizoen alleen Toska Kalkman zich wist te plaatsen voor de Regiofinale, waren er dit keer maar liefst drie turnsters van de selectie die aan deze grote Regiofinale mochten meedoen.

De jongste van het drietal begon ’s morgens in de groep Pupil 2 niveau 10. Charell van Leeuwen wist zich bij de halve finale als eerste reserve te plaatsen en mocht, doordat er iemand uitviel, meedoen aan deze finale. Charell turnde volgens de verplichte oefenstof en liet zich van haar beste kant zien. Bij het eerste toestel, de brug ongelijk, wist Charell een score van 9.55 te behalen, goed voor een 5e plaats. Daarna naar de sprong. Helaas mislukte de eerste handstandoverslag maar werd de tweede sprong beter uitgevoerd, score 7.95. Daarna naar de evenwichtsbalk. Charell voerde haar oefening zeer netjes uit, maar wist zich met de koprol voorover niet staande te houden, dit kostte haar dan ook een halve punt. Als laatste toestel de vrije oefening op muziek, het favoriete onderdeel van Charell waar zij dan ook liet zien dat zij daar volop van geniet. Een mooi cijfer werd behaald, 7.80. In het totaal klassement behaalde Charell van Leeuwen de 14e plaats.

Toska Kalkman en Mariëlle Severs deden mee met de senioren, beiden in niveau 7. Toska en Mariëlle wisten bij de voorronde wedstrijden en de halve finale iedere keer een medaille te behalen. De verwachtingen waren dan opnieuw weer hoog, maar dit keer was de concurrentie zeer groot. Alle turnsters in deze groep waren zeer aan elkaar gewaagd.

Toska en Mariëlle begonnen bij sprong; beiden behaalden dezelfde score 8.10. Daarna naar brug ongelijk, Toska en Mariëlle werkten zich bij dit toestel omhoog in het klassement, scores respectievelijk 8.05 (6e) en 8.45 (1e). Op de evenwichtsbalk wist Mariëlle een zeer goede oefening neer te zetten en liet zien dat zij over grote lenigheid beschikt. Helaas wist Mariëlle zich niet staande te houden met de hele pirouet. Dit kostte haar dan ook een halve punt. Score 8.05. Toska deed het beter en wist zich met alles staande te houden, maar maakte hier en daar wel wat grote wiebels, score 7.90. Net als Charell was als laatste toestel de vrije oefening op muziek aan de beurt. Beide turnsters hadden de hoogste uitgangswaarde van 10 punten. Mariëlle was als vierde aan de beurt en zij liet een zeer mooie oefening zien met grote amplitude bij de gymnastische sprongen. Haar oefening werd dan ook beloond met 8.85. Ook Toska genoot zichtbaar van haar oefening. Zij was als allerlaatste turnster aan de beurt op vloer, terwijl alle andere turnsters op de overige toestellen al klaar waren. Het grote applaus was dan ook terecht. Ook door Toska werd een hoge score behaald van maar liefst 8.55.

Toska Kalkman behaalde met een puntentotaal van 32.60 de vijfde plaats in het totaal klassement. Met bijna één punt verschil wist Mariëlle Severs een plaats op het ereschavot te veroveren, zij won het zilver met een puntentotaal van maar liefst 33.45.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie