Afscheidsmusical 'Strafkamp 8' massaal opgevoerd door basisscholen

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Op vele scholen is het traditie dat groep acht een afscheidsmusical opvoert. Dit jaar wordt er massaal gekozen voor de musical 'Strafkamp 8' van SGO Uitgeverij uit Hoevelaken. Ruim 10% (850 scholen) van alle basisscholen in Nederland voert 'Strafkamp 8' op. 'Strafkamp 8' is een productie van Niek de Kruif, Gerard van Amstel en Gerard van Midden.

SGO Uitgeverij

SGO Uitgeverij geeft materiaal uit voor basis- en voortgezet onderwijs. Gericht op zingeving en levensbeschouwelijke vorming. Een middel bij deze aanpak is onder andere muziek. Daarnaast geeft SGO Uitgeverij ook kerst- en paasmusicals uit en meer materiaal voor bijzondere momenten. Bovendien is er - speciaal voor de leerlingen van groep 8 van de basisschool - een rijk aanbod aan afscheidsmusicals. Deze zijn algemeen van aard en dus ook zeer geschikt voor het openbaar onderwijs.

'Strafkamp 8'

Groep 8 gaat op kamp. Ze worden vriendelijk ontvangen door de leiding van het kamp: Bep, Bas en Bes (alle drie 80 jaar!). Ze lijken op het eerste gezicht heel aardig, maar dat verandert op slag als de leerkracht (en directeur van de school) plotseling voor een noodgeval wordt teruggeroepen naar school. Geen probleem, want Bep, Bas en Bes ontfermen zich graag over de leerlingen van groep 8. Maar het wordt geen leuk kamp. De kinderen worden gedrild onder het motto: ‘terug naar de waarden en normen van vroeger’.

Twee leerlingen (Kim en Karim) zien kans om zich aan de regels te onttrekken. Zo ontdekt Kim een geheim dat Bep al 50 jaar met zich meedraagt, namelijk de verdwijning van haar dochter Sophie. Kim en Karim schakelen een detectivebureau in en vanaf dat moment lijkt alles fout te gaan. De echte detective wordt overmeesterd door twee oplichters die al snel melden dat zij de echte Sophie gevonden hebben. Maar er melden zich drie ‘echte’ Sophies. Natuurlijk komt alles op zijn pootjes terecht en blijkt de directeur van de leerkracht zelfs familie van Bep én de echte Sophie te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie