VluchtelingenWerk zoekt nieuwe vrijwilligers

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN - Stichting VluchtelingenWerk Midden Gelderland (SVMG) zoekt voor de afdeling Nijkerk dringend nieuwe vrijwilligers. Er worden vrijwilligers gezocht voor de begeleiding van vluchtelingen die binnenkort in de gemeente komen te wonen.

Binnenkort komen er weer een aantal nieuwe vluchtelingen in Nijkerk en Hoevelaken wonen: waarschijnlijk gezinnen uit Irak en Somalië. Zij zijn naar Nederland gevlucht vanwege de oorlog in Irak en de onveilige situatie in Somalië en hebben onlangs een verblijfsvergunning gekregen. Vanuit een opvangcentrum worden zij uitgeplaatst naar een huis in Nijkerk of Hoevelaken.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers die deze gezinnen willen begeleiden in de eerste periode. Gezien de samenstelling van het team worden ook zeker mannen gevraagd te reageren.

Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende gemeente. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt.

Wij zoeken enthousiaste, gemotiveerde mensen, met respect voor andere culturen.

SVMG zorgt voor professionele ondersteuning, een inwerkprogramma, een prettige informele werksfeer, een onkostenvergoeding en boeiend en zinvol werk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Boontje, tel.06- 17433300 of per email: aboontje@svmg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie