Prachtig auto-evenement op het Plein

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – Wat was het zaterdag 3 mei een fantastisch mooi gezicht. Al die prachtige oldtimers, klassiekers, motoren, vrachtwagens en aanverwante autozaken op en rondom het Plein. De Stichting Plein Promotie Nijkerk pakte weer spectaculair uit met haar succesvolle, speciale auto-evenement. Het was de vierde keer dat de SPPN dit autospektakel organiseerde en er waren meer bezoekers dan ooit.

Door Gerrit Steen

Organisator Arnold Walet van de SPPN had er wederom alles aan gedaan om van het evenement een prachtig spektakel te maken en kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement: "Ik heb ook nu al heel veel positieve reacties ontvangen van zowel deelnemers als toeschouwers. Dat is echt geweldig en een grote stimulans om dit te blijven doen. Het was prachtig weer, mede daardoor zijn er meer dan 5000 mensen op het evenement af gekomen, een absoluut record.”

Old timers

Voor de liefhebber was het echt genieten geblazen en er was voor elk wat wils. De mensen kwamen van ver uit de omtrek om van al het fraais te kunnen genieten. Of het nu ging om een Fiat 500, een Volkswagen Ruska, de A-Ford of de T-Ford, een Austin Healey, prachtige Triumph’s, Peugeot’s, een Messerschmidt, een Simca Vedette, een Morgan Plus 8 of een Ferrari 308 GTS Quattrovalvole. Alles stond er even fraai bij en de eigenaren wilden er ook van alles over vertellen. Woudenberg Auto’s stelde de Mercedes 300 SL Gullwing ter beschikking, een juweeltje waar er nog maar een paar van op de wereld zijn.

Dakar motoren

Arjan Brouwer (de Dessertfox uit Putten) zorgde voor diverse motoren en auto’s die Parijs-Dakar gereden hebben, zoals onder meer de racetruck van Hans Stacey. Ook de toertocht die ’s morgens gehouden werd trok veel bekijks. Het werd een ritje van ongeveer 45 kilometer rond de omgeving van Nijkerk. De start was bij de Dolle Joncker en de finish op de Kolkstraat bij cafetaria Walet.

Ook speciaal dit jaar was onder meer de kraan die Van de Brink Kraanverhuur beschikbaar stelde om vanaf 34 meter hoogte voor een bijdrage van €2,50 het hele evenemententerrein te kunnen overzien. Vanwege het fraaie weer was er veel belangstelling voor. De mensen konden niet alleen Nijkerk bekijken, maar zelfs een blik op Amersfoort werpen. Er konden unieke plaatjes worden geschoten. En 'last but not least' was er de wedstrijd in het kader van 'De snelste sleutelaar van Nijkerk 2008'.

Snelste sleutelaar

De bedoeling was, om met een team van twee personen zo snel mogelijk de wielen van een auto te verwisselen. De snelste sleutelaar van Nijkerk werd het team van Swarts met een tijd van 3.16.38. Tweede werd het team van Lublink (3.53.61), derde het team Van het Veld (4.16.24) en als vierde eindigde team Klaphorst (4.17.20). De speciale logoprijsvraag met mooie prijzen trok ook veel deelnemers. Organisator Arnold Walet kan dit jaar terugkijken op een zeer geslaagd auto-evenement.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie