Jaarrekening 2007 sluit positief

7 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeente Nijkerk heeft het in 2007 financieel goed gedaan, zo blijkt uit de jaarrekening 2007. Ondanks het feit dat de gemeente in grote lijnen gedaan heeft wat ze in de begroting 2007 aangekondigd heeft, blijft er toch 3 miljoen euro over te zijn.

Zoals afgesproken in de begroting 2007 is er heel veel georganiseerd, besloten, gebouwd en ontwikkeld in Nijkerk. Voorbeelden zijn: vaststelling van het Stedenbouwkundig en beeldkwaliteitplan Oosterpoort, invoering WMO, bouw sporthal Corlaer, realisatie diverse woningbouwprojecten (bijvoorbeeld De Terrassen), realisatie van een nieuwe Publiekswinkel en een nieuwe website, aanleg kunstgrasveld SC Hoeveleken.

Verwacht was dat de gemeente in 2007 dicht bij de begrote uitgaven zou blijven. Er is een aantal meevallers geweest, bijvoorbeeld hogere algemene uitkering uit het gemeentefonds en minder vraag naar hulpmiddelen voor ouderen/gehandicapten. Er zijn ook zaken die wat langer hebben geduurd, waardoor ze in 2007 niet zijn afgerond, bijvoorbeeld de sporthal die begin 2008 is opgeleverd i.p.v. de geplande november 2007. Ook blijkt dat we als gemeente bij tussentijdse rapportages tegenvallers melden als we ze verwachten, maar meevallers pas inboeken als we zeker weten dat we ze hebben.

De 3 miljoen euro worden toegevoegd aan de Algemene Reserve.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie