Muziektheater voor juf Coby

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

Met eenvoudige instrumenten als ballonen, vogelfluitjes, hardhouten stokjes, omgekeerde emmers als trommels en metalen pijpen werd een schitterende theatershow neergezet. De uitvoering begon met de ontvangst van een zichtbaar verraste juf Coby op het plein waar een ereterras voor haar was ingericht. Veel ouders kwamen kijken naar de optredende kinderen. Juf Coby zat op het puntje van haar stoel te genieten. ,,Het was een feest dat helemaal bij mij past,” zei juf Coby na afloop. ,,Als alle kinderen met elkaar iets doen, geniet ik daarvan. Het is zo mooi om te zien, die enthousiaste en geconcentreerde koppies.”

Coby Mulder 25 jaar bij Maranathal NIJKERK - Donderdag 10 april vierden de kinderen van de Maranathaschool het feit dat juf Coby Mulder 25 jaar aan de school is verbonden. De laatste jaren als directeur. Juf Coby mocht die dag pas om kwart over drie op school komen. De kinderen werkten de hele dag aan een muziektheatershow onder leiding van twee dirigenten van het Fort der Verbeelding.

door Henk Brinkman

Kinderen willen gezien worden

Ze heeft veel zien veranderen in die 25 jaar. In het onderwijs en in de maatschappij. ,,Maar kinderen blijven kinderen. Leerkrachten moeten er zijn voor kinderen. Aandacht is heel belangrijk. Kinderen willen gezien worden.” Wel signaleert Coby Mulder een vervluchtiging bij kinderen. ,,Maar dat zie je ook in de maatschappij. Er staat veel meer druk op kinderen. Ze hebben een heel druk leven. Kan een kleuter nog wel spelen?” Aan de andere kant ziet Coby ook meer mogelijkheden. ,,Door meer te toetsen kunnen leerkrachten veel beter zien op welk niveau een kind zich bevindt en daar beter bij aansluiten.”

Coby Mulder heeft een grote betrokkenheid bij het onderwijs en bij kinderen. Ze kijkt graag naar kinderen en hoe ze dingen beleven. ,,Daarom vond ik dat concert ook zo leuk. Het is fantastisch om te zien hoe geconcentreerd ze bezig zijn. Het is ook heel knap hoe die jongens dat voor elkaar kregen. Het was helemaal mijn feestje. Veel leuker dan een receptie. Nu hebben de kinderen genoten. En door het goede weer konden ook veel ouders meegenieten. Ik vond het geweldig.”

Coby Mulder werd in 2000 directeur van de Maranathaschool. Dat gaf wel een verandering in haar werk. ,,Ik heb er wel een gewoonte van gemaakt om elke morgen even een kijkje te nemen bij alle groepen. Als directeur ben je veel indirecter bezig voor de leerlingen. Je krijgt met veel meer partijen te maken.De kinderen, de leerkrachten, de ouders, het bestuur, de overheid. Nee, ik heb er geen spijt van. Het is mijn taak er voor te zorgen dat de school een veilige plek is voor de kinderen.”

Goed onderwijs

De laatste tijd wordt heel kritisch naar het onderwijs gekeken. ,,Ik vind dat er heel goed onderwijs wordt gegeven,” zegt Coby Mulder daarover. ,,Er zijn goede methodes gekomen. Ik vind het wel belangrijk dat leerkrachten trachten verdieping aan te brengen. En gelukkig hebben we hier enorm goede leerkrachten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie