Verbetering ambulancezorg in zicht

16 januari 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De aanrijtijden van ambulances naar Nijkerk worden beter. Wethouder Bert de Graaf zei dat gisteravond in antwoord op vragen van Kees van den Heuvel van Hart voor Nijkerk tijdens de Mening Welzijn van de gemeenteraad.

Hulpverlening Gelderland Midden met de zorgverzekeraar overeenstemming bereikt over de aanschaf van een geografisch informatiesysteem en met de politie Gelderland-Midden over de aanschaf van de daarvoor noodzakelijke server en software. De zorgverzekeraar eist dat het gemiddelde overschrijdingspercentage van de 15-minuten norm in het vierde kwartaal van dit jaar wordt teruggebracht naar 12% voor het gehele werkgebied Gelderland Midden. Gedurende de eerste negen maanden van 2007 bedroeg het overschrijdingspercentage voor aanrijtijden naar Nijkerk 23,94%.

Hulpverlening Gelderland Midden kreeg begin december van de Provincie Gelderland reeds de toezegging dat 220.000 euro voor het jaar 2008 beschikbaar wordt gesteld voor een motorambulance voor Barneveld, Ede en Nijkerk. De zorgverzekeraar heeft inmiddels ook een bedrag van van 350.000 euro toegezegd, dat moet worden besteed aan verdere verlaging van de overschrijding van de norm van 15 minuten voor de aanrijtijden van ambulances.

De commissie reageerde enthousiast. Kees van den Heuvel was ook tevreden, maar vindt dat de lobby voor meer geld moet doorgaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie