Overdracht terrein bouwhandel Filippo

2 januari 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Op donderdag 20 december is het terrein van bouwhandel Filippo aan de Jacob de Boerweg 4 overgedragen aan de nieuwe eigenaar Stiching “De Goede Woning’

De eigenaar de heer A. van Dunschoten heeft woord gehouden en zijn pand aan de Jacob de Boerweg 4 zoals al eerder beloofd verkocht aan stichting “De Goede Woning”. De stichting op haar beurt is in overleg met de gemeente Nijkerk om op korte termijn tot een invulling van dit gebied te komen.

Voorzitter Bert van Essen zegt trots te zijn op de aankoop van het terrein (ongeveer 1,5 ha) temeer omdat het bij een sociale woningstichting niet om de winst gaat.

Zodra de gemeente Nijkerk met het ontwerp bestemmingsplan naar buiten komst zal de woningstichting in overleg met aanwonende en inwoners van Nijkerkerveen een en ander bespreken.

Wel is nu al duidelijk dat het pand niet al te lang leeg mag staan in het verband met renteverlies en de grote behoefte aan nieuwbouw.

De stichting zit met smart te wachten op de stedenbouwkundige schets en de invulling van braakliggende gebieden (van Dijkhuizenstraat en Nw. Kerkstraat) en zal zodra de mogelijkheden zich voordoen bouwplannen ter hand nemen.

In februari 2008 begint de plannenmakerij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie