Bende Nijkerkers opgerold

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Met de aanhoudingen, waarvan de laatste op maandag 10 december, is een omvangrijke handel in vervalste merkkleding aan het licht gebracht. Een schuur achter de woning van één van de verdachten in Nijkerk werd daarbij als verkooppunt gebruikt. Een bus vol vervalste merkkleding kon in beslag worden genomen.

Nijkerk centrum van criminele handel NIJKERK - De politie in Nijkerk heeft in de afgelopen weken een twintigtal verdachten aangehouden in verband met de handel in vervalste merkkleding. Twee verdachten zijn afkomstig uit Utrecht, 1 uit Amersfoort en 1 uit Harderwijk. De anderen zijn allemaal afkomstig uit Nijkerk. Zij zijn tussen de 17 en 56 jaar oud. Bij het onderzoek heeft de politie assistentie gehad van de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de ECD (Economische Controledienst) en de Stichting Namaakbestrijding (SNB).

Een vader en diens zoon worden, naast de verdenking met betrekking tot de handel in vervalste merkkleding, verdacht van de handel in verboden vuurwerk. In het onderzoek zijn 10 rollen zogenaamde 100.000 klappers in beslag genomen. Deze lagen opgeslagen in een bedrijfspand aan de Oude Barneveldseweg in Nijkerk. Verder is naar aanleiding van de vondst van een hoeveelheid munitie in een woning een pistool in beslag genomen

De zoon en een vijftal vrienden worden ervan verdacht het afgelopen jaar zo’n 40 tot 50 fietsen in Nijkerk, Barneveld en Harderwijk gestolen te hebben. De fietsen zouden door vader en zoon zijn verkocht aan een viertal helers in Nijkerk en op bedrijfslocaties elders in den lande. Acht fietsen zijn terug gevonden, acht helers zijn aangehouden. Zij hebben de feiten bekend. De fietsen werden doorgaans ‘op bestelling’ gestolen. Verder zou de zoon nog een kleine 20 winkeldiefstallen in Nijkerk gepleegd hebben, ondermeer bij een bouwmarkt, een supermarkt en een speelgoedwinkel in Nijkerk.

Tegen twee andere uit Nijkerk afkomstige broers wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor meerdere inbraken in hennepplantages. Om hoeveel inbraken het daarbij gaat, is niet bekend, omdat van deze inbraken (waarbij de oogst van de planten gestolen wordt) geen aangifte is gedaan. Overigens zijn beiden naar aanleiding van zo’n inbraak op 1 november aangehouden in Nijkerk. Zij verkeerden toen in gezelschap van twee verdachten uit Utrecht, die eveneens zijn aangehouden. Vermoedelijk hebben zij die nacht de oogst van een hennepplantage in Zeewolde weggenomen. Bij huiszoeking op verschillende adressen in Nijkerk is een kleine 2 kilo hennep aangetroffen. Om de oogst te knippen werd een vast team van knippers gebruikt. Ook de knippers zijn aangehouden. Zij hebben hun rol gedeeltelijk bekend. Een 23-jarige verdachte uit Amersfoort is maandag 10 december aangehouden, omdat hij de hennep afgenomen zou hebben. Verder is zo’n 11.000 euro aan kontanten in beslag genomen en een Mercedes van 18.000 euro).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie