Week zonder geweld

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/REGIO - De “week zonder geweld” van 25 tot en met 29 november, wordt ieder jaar wereldwijd aangegrepen om met elkaar in gesprek te gaan over geweld in huiselijke kring. In het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld spelen de kerken een belangrijke rol. Daarom deze uitnodiging voor een avond “in gesprek met de kerk over huiselijk geweld”.

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. De gevolgen voor de gezondheid en welzijn van alle betrokkenen zijn vaak ernstig en langdurig. Er is geen standaard beschrijving van huiselijk geweld. Huiselijk geweld is een complex probleem en vergt daarom een integrale aanpak. Het is belangrijk om huiselijk geweld zoveel mogelijk te stoppen, te voorkomen, en de schade te beperken.

Tijdens drie avonden worden deze thema’s besproken. Lokale kerken, politici, de politie en de hulpverlening zullen hun medewerking verlenen. In Nijkerk op 28 november in het Hervormd verenigingsgebouw “De Schakel”, Oranjelaan 10. Alle avonden starten om 19.30 (zaal open om 19.00 uur) en duren tot 22.00 uur. Deelname is gratis, maar meldt u zich wel even aan?

Annette Rijsemus (coördinator Steunpunt huiselijk geweld), e-mail:a.rijsemus@huiselijkgeweldgelderland.nl, tel. 0318 - 672675

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie