Derde wereld krijgt gezicht in Nijkerk

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De hulporganisatie Dorcas houdt zaterdag 13 oktober haar landelijke ontmoetingsdag in de Kruiskerk aan de Venestraat 44. Dorcas wil vrijwilligers en belangstellenden ontmoeten om de betrokkenheid bij haar werk onder de allerarmsten in de wereld te vergroten. Ook dit jaar heeft Dorcas bijzondere gasten uitgenodigd: verschillende mensen die via de projecten worden geholpen zullen hun verhaal vertellen, zoals een gesponsorde oudere uit Moldavië, een Russisch straatkind en een aidspatiënt uit Afrika. De Dorcas Dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

In het ochtendprogramma zullen Dorcas’ regiodirecteuren uit Oost-Europa, de voormalige Sovjet-Unie en Afrika elk hun buitenlandse gast introduceren. Deze hulpontvangers zullen hun indrukwekkende levensverhaal vertellen en beschrijven hoe de projecten hun leven hebben veranderd. Daarnaast zal een voorganger uit Soedan beelden laten zien van een waterproject dat zijn kerk in samenwerking met Dorcas uitvoert in de woestijn. Ook Dorcas-oprichter en internationaal directeur Dirk Jan Groot zal spreken, evenals ds. Voschezang uit Schoonhoven.

Het middagprogramma staat in het teken van de vele vrijwilligers die zich in Nederland inzetten voor het werk van de organisatie. In een tafelgesprek onder leiding van de bekende oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting komen bijzondere verhalen van ‘gewone’ mensen op tafel.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is een speciaal programma.

u Info: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie