Theo Manten niet te passeren

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Voorafgaand aan de opening memoreerde de zich volgende week terugtrekkende voorzitter Jan Baas de gang van zaken rondom de totstandkoming van het kunstgrasveld. Het oude trainingsveld stond altijd vol water waardoor het vaak niet te gebruiken was. Met behulp van de politiek kon het € 400.000,- kostende project gerealiseerd worden. Er kwamen tientallen vrachtwagens uit het Roergebied aan te pas om lava te storten. Iedereen was het erover eens, het is een fantastisch veld geworden. Daarna werd er een voetbalwedstrijd gespeeld tussen het eerste elftal van SC Hoevelaken en de A1-selectie van FC Utrecht. Ook hier verrichte Theo Manten de aftrap.

Kunstgrasveld SC Hoevelaken geopend HOEVELAKEN - De officiële openingshandeling van het nieuwe kunstgrasveld van de SC Hoevelaken werd gisteren, dinsdag 2 oktober verricht door Theo Manten, de wethouder van Sportzaken. Hij deed dit op ludieke wijze, de goal was met plastic dichtgeplakt en vanaf de penaltystip werd er op de goal geschoten met Theo Manten als keeper. En niet onverdienstelijk, er moesten heel wat schoten gelost worden voordat het plastic doormidden was geschoten.

Door Gerrit Steen

Marco Heining

Vlak na de pauze werd officieel afscheid genomen van Marco Heining, die maar liefst 12 jaar in het eerste elftal van SC Hoevelaken speelde. Het toeval wilde dat Marco gisteren ook zijn 29e verjaardag vierde. Op zijn 17e jaar debuteerde hij in het eerste elftal van SC Hoevelaken. Vanaf het begin nam hij de rol van centrale verdediger op zich. Maar dat niet alleen, hij bleek vanwege zijn lengte ook zeer kopsterk. Vooral zijn kopballen bij corners bracht menig tegenstander in verlegenheid. Als aanvoerder stond hij zowel in als buiten het veld zijn mannetje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie