SMP: ,,Trots op komst Mathilde Santing’’

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

Het concert in de Kruiskerk, Venestraat 44, begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 17,50 euro, inclusief programmaboekje en verkrijgbaar bij: Verhoog Muziek, telefoon 033-2460444, Rabobank Randmeren (Plein Nijkerk), telefoon 033-2475507, Boekhandel Roodbeen, telefoon 033-2452712 en de Hoevelakense Boekhandel ’t Laakmannetje, telefoon 033-2534843. Voor meer informatie: www.smpn.nl.

Stichting Muziek Promotie Nijkerk NIJKERK - Vrijdag 21 september geeft de bekende Nederlandse ster Mathilde Santing, mede ter voorbereiding op haar grote theatertournee door ons land, een concert in de Kruiskerk te Nijkerk. Zij brengt, samen met de band The New Traditions en twee achtergrond vocalisten, een breed en gevarieerd programma; uiteenlopend van soul, country, drinkingsongs, gospel, latin tot protestsongs met publiekparticipatie.

Tijdens het interview met Bertie Lemstra, zij volgt Mariane Hendriksen op als PR-vrouw van SMPN, belde Mathilde Santing haar toevallig op. Dat werd een zeer geanimeerd gesprek, mede omdat beiden contacten hadden met zangpedagoge Elisabeth Ooms. Mathilde omdat zij bij haar zanglessen volgde en Bertie Lemstra omdat ook zij de zangpedagoge goed heeft gekend. Bertie Lemstra: “Onze stichting is er heel trots op dat Mathilde Santing naar Nijkerk wil komen. Zij is bezig met de voorbereidingen voor een grote theatertournee door ons land en ziet het concert in Nijkerk als een ‘proefconcert’ zonder vast programma. Ze wil een breed repertoire brengen met uitbundige muziek, maar ook verstild en intiem of opstandig. Ze wil met haar begeleiders op het puntje van haar stoel zitten en hoopt op goede reacties van het publiek. Zij zegt; ‘De mensen komen naar mij toe omdat zij van mijn muziek houden en maar weinig mensen daarvan hebben mij live gezien en gehoord’. SMPN is overigens erg blij met haar sponsors, waarvan Maatwerk Architecten nieuw is”. De Kruiskerk heeft een uitstekende akoestiek en de toehoorders hebben van alle kanten een goed zicht op het toneel.

Mathilde Santing werd in Amstelveen geboren in een gezin waarin muziek erg belangrijk was. Haar moeder speelde accordeon, haar vader imiteerde Louis Armstrong en de vier kinderen gingen op muziekles. Op haar vijfde kreeg Mathilde al zangles van mevrouw Zwart. Zij vindt zingen zo heerlijk, dat zij zelfs een periode in plaats van te spreken, tegen haar moeder zong. Na afgewezen te zijn bij de muziekschool van Amstelveen, nam Mathilde zangles bij Elisabeth Ooms. Deze bijzondere vrouw heeft veel betekend voor de zangeres.

In haar middelbare schooltijd trad Mathilde op in de bandjes van haar broers en speelde piano in cafés. Dit maakte haar, naast haar klassieke zangopleiding, tot een allround artieste. Landelijke bekendheid kreeg zij door haar optreden bij Sonja Barend in het televisieprogramma ‘Sonja op Maandag’. Dit leverde haar een platencontract op. Mathilde Santing heeft altijd haar eigen koers uitgezet als onafhankelijke zangeres. Van de twaalf cd’s ontving zij er voor twee een Edison en een derde Edison voor haar gehele oeuvre. Daarnaast kreeg zij meerdere onderscheidingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie