Feestweek met kunst, kracht en sport

22 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Sterkste man

NIJKERK - Komende week staat het centrum van Nijkerk bol van de feestelijkheden. Zaterdag wordt het Plein overdag in beslag genomen door kunstenaar die een grote Kunstmarkt houden. Elders in deze krant wordt daar uitgebreid over bericht. Zaterdagavond gaan zes Nijkerkers uitmaken wie zich de sterkste van Nijkerk mag noemen en begin volgende week is er een recreatief beachvolleybaltoernooi. Volgende week donderdag organiseert de Nijkerkse Ondernemersvereniging de Nacht van Nijkerk en op 31 augustus is er een Schotse dag met doedelzakmuziek, touwtrekken en de Jack Russelrace.

Zaterdagavond na de Kunstmarkt gaan zes Nijkerkers in een onderling duel uitmaken wie zich de sterkste man van Nijkerk mag noemen. Tussen 20 en 22 uur zullen de zes zich te buiten gaan aan onderdelen als het trekken van een vrachtwagen, het sjouwen van biervaten en de stormbaan. De competitie omvat vijf onderdelen en een nog geheim Rode Draadonderdeel. De zes deelnemers, die hun spierballen laten zien, zijn gewone Nijkerkers. Rond tien uur worden de prijzen uitgereikt. Daarna volgt nog een optreden van Jacco en Anja, die hun uitgebreide repertoir van Nederlandstalige en internationale hits zullen gebruiken om sfeer op het Plein te brengen.

Volleybal

In nauwe samenwerking met Revonij wordt op maandag-, dinsdag- en woensdagavond een recreatief volleybaltoernooi gehouden, waaraan 18 teams deelnemen. De teams, veelal gesponsord door plaatselijke winkels en bedrijven, bestaan uit vijf spelers, waarvan er twee vrouw moeten zijn. Op maandag en dinsdag zijn de poulewedstrijden en op woensdag zijn de finalewedstrijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie