Jeugd wil kroegen langer open

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

In de notitie heeft het college allerlei aspecten over de sluitingstijden van de horeca op een rijtje gezet en aan het slot enkele mogelijkheden voor nieuw beleid omgesomd. Wettelijk gezien zijn de mogelijkheden voor eigen gemeentelijk beleid onbegrensd. Bepalingen kunnen in de APV worden opgenomen. Veel gemeenten hebben een convenant met de horeca afgesloten. Het doel daarvan is meestal het voorkomen van zogenaamd alcoholtoerisme. Het college noemt voorbeelden uit allerlei gemeenten. Ook wil men voorkomen dat er veel politie moet worden ingezet in nachtelijke uren.

NIJKERK - Volgende week bespreekt een gemeenteraadscommissie de Nota van het College over de mogelijkheden van verruiming van de openings- en sluitingstijden van de horeca in Nijkerk. Het college heeft op uitdrukkelijk verzoek van de raad geen conclusies getrokken. De raad wil daar zelf over besluiten. Naast de notitie heeft het college ook een enquête gehouden onder jongeren in Nijkerk over uitgaan in Nijkerk.

Uit de enquête die door 327 personen, grotendeels Nijkerkers in de leeftijd tot 27 jaar is ingevuld, blijkt dat driekwart van de jongeren Nijkerk een gezellig uitgaanscentrum vindt. Een ruime meerderheid vindt Nijkerk ook een veilige plek om uit te gaan. Meer dan de helft is het geheel eens met de stelling dat de sluitingstijden moeten worden verlaat. Een kwart is het eens met die stelling. Verder vindt een ruime meerderheid dat Starlight een uitzonderingspositie krijgt en langer open mag blijven dan andere kroegen.

De Horecavereniging stelt voor de sluitingstijd te bepalen op 5 uur ‘s morgens, maar wil vasthouden aan het uiterste tijdstip van 1 uur om nog gasten binnen te laten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie