Beslissingsduel voor korfballers Sparta

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Trainer van Essen had stiekem wel een beetje gehoopt op een titel maar bleek iets te veel van het goede: ,,Blauw- Zwart heeft daar in Wierden kennelijk gedaan wat het moest doen maar het valt me enigszins tegen van KVZ. Die ploeg had nog wel degelijk iets te winnen maar heeft naar mijn mening niet helemaal haar sportieve plicht gedaan. Overigens complimenten aan de Wierdenaren, degene die aan het einde van de competitie de meest punten bij elkaar heeft gesprokkeld is gewoon kampioen en dat zijn zij nu eenmaal. Proficiat dus!” En tot volgend jaar wellicht zag je de sympathieke oefenmeester denken: ,,Ja, wij gaan voor promotie!” En daarvoor had van Essen een soort Cruyffiaanse verklaring: ,,Als wij met die P/D- wedstrijden niet in staat zijn om van de voorlaatste ploeg uit de eerste klasse te winnen hebben we daar toch ook niets te zoeken?.?”

NIJKERK - Zo rond de kerst leek het bij Sparta helemaal de verkeerde kant op te gaan. Een meer dan matige eerste seizoenshelft op het veld en zwaar tegenvallende resultaten in de zaal. Inmiddels hebben de Nijkerkers afgelopen weekend een promotie/degradatie wedstrijd afgedwongen tegen eerste klasser Zwart/ Wit uit Delden.

Sparta liet er afgelopen zaterdag in het treffen met Zwaluwen geen twijfel over bestaan: met maarliefst 23-6 werd die ploeg in de hoek gezet. Halverwege stond er al een riante 12-2 op het scorebord, uiteindelijk zetten de Nijkerkers de grootste overwinning van het seizoen neer tegen een ploeg die tóch de vierde plaats bezet. Van Essen had zijn team meer dan op scherp weten te zetten. Vanaf minuut 1 wist iedereen dat er vandaag geen gekke dingen mochten gebeuren en die gebeurden ook niet. Van Essen:”Het is leuk om te zien dat mijn spelers een grenzeloos vertrouwen in elkaar hebben. Naar mijn mening is dat ook juist datgene wat is omgeslagen rond de jaarwisseling. Ze kunnen allemaal prima korfballen, ze wisten dat nóg een keer degraderen geen optie was en uiteindelijk is het weer een team geworden.”

Het beslissingsduel wordt afgewerkt op eigen bodem, naar alle waarschijnlijkheid zaterdag 26 mei.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie