Workshop Mindfulness mantelzorgers

20 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Steunpunt mantelzorg bij Sigma organiseert een workshop Mindfulness voor mantelzorgers op woensdag 3 april van 14.00 tot 15.30 uur bij Sigma, Oosterstraat 7 te Nijkerk.

Mensen reageren meestal op situaties volgens een vast patroon, de automatische piloot. Mindfullnes leert u inzicht te krijgen in uw gedachten, gevoelens en de manier van reageren die hieraan gekoppeld is. Doordat u zich hiervan bewust wordt kunt u deze automatismen uitschakelen. Door het 'hier-en-nu' helder te zien, kunt u kiezen bij welke gedachten en/of situaties u acties onderneemt en welke u beter kunt laten zijn voor wat ze zijn. Reageren vanuit een keuze in plaats vanuit automatisme helpt u beter om te gaan met problemen en klachten. Het doel van mindfulness is om de kwaliteit van uw leven te verbeteren ondanks dat er beperkingen zijn. U leert vaardigheden die u kunnen steunen bij stress, gepieker en/of het omgaan met pijn/ ziekte, angst of somberheid.

Natuurlijk is er ook volop ruimte voor gezelligheid en een gesprekje. U bent van harte welkom! Het is fijn als u zich van tevoren opgeeft.

Voor meer informatie en opgave: Sigma, telefoon 033 2474830 of jverbeek@sigma-nijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie