Gesteggel over kraakpand Bijenvlucht

26 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Tussen de gemeente Nijkerk en de eigenaar van het pand aan de Bijenvlucht 30 in Hoevelaken bestaat onenigheid. Het pand is enige tijd gekraakt geweest.

door Henk Brinkman

De eigenaar van het pand, Duplica BV heeft een schadeclaim ingediend tegen het besluit van het college om geen toestemming te verlenen voor antikraakbewoning. Het college heeft deze schadeclaim al eerder afgewezen, maar nu de advocaat van het bedrijf opnieuw een claim indiende met iets andere argumenten, is deze door het college opnieuw afgewezen.

Kosten verhalen

Het college gaat, min of meer toevallig, kosten verhalen bij Duplica omdat de eigenaar van het pand, niet heeft voldaan aan een last onder dwangsom, waardoor het college gedwongen was bestuursdwang toe te passen.

De last onder dwangsom was op 21 november opgelegd. Duplica diende voor 5 december een einde te maken aan een overtreding, de troep op te ruimen en het gebouw deugdelijk af te sluiten. Duplica voldeed niet aan deze eis en op 18 december werd door de gemeente het pand betreden. Men trof geen bewoners van het kraakpand aan. De troep werd opgeruimd en een aannemer zorgde ervoor dat het pand werd afgesloten, waarbij deuren en de brandtrap werden dichtgelast. op 1 januari werd gemeld dat er weer mensen hadden getracht het pand binnen te gaan. Door gemeentelijke handhavers werd het pand opnieuw afgesloten.

De kosten van de bestuursdwangmaatregelen zijn vastgesteld op 26.234,17 euro. Die kosten worden nu op Duplica verhaald. Het bedrijf moet dat binnen zes weken te betalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie