Prentenatlas rolt van de drukpers

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een feestelijk moment bij Drukkerij Van de Ridder: de eerste pagina's van de Nijkerkse Prentenatlas rollen van de drukpers.

De Prentenatlas, die wordt uitgegeven in het kader van de festiviteiten rond 600 jaar Nijkerk, is een initiatief van de Rotary Club Nijkerk. Het boek belicht in 101 onderwerpen de rijke geschiedenis van Nijkerk. Zo'n 60 auteurs en 25 kunstenaars hebben in het afgelopen anderhalf jaar aan dit boek meegewerkt.

Met een druk op de knop stelden David van de Velde van de initiatiefgroep en Gerard van den Tweel, voorzitter van de Stichting Nijkerkse Prentenatlas, vrijdagmiddag het drukproces in werking. Even later toonde Bertil van de Ridder trots de eerste print aan de vertegenwoordigers van de initiatiefgroep, de Stichting Nijkerkse Prentenatlas en andere betrokkenen. Het boek wordt uitgegeven in een oplage van 5000 exemplaren en gedrukt bij VdR druk & print. Callenbach van Wijk is verantwoordelijk voor het bindwerk van de drukvellen. De Nijkerkse Prentenatlas zal vanaf 23 maart verkrijgbaar zijn. De vele mensen die een voorinschrijving hebben gedaan kunnen hun boek(en) vanaf die datum ophalen bij boekhandel Roodbeen in Nijkerk. Voor overige belangstellenden is de Prentenatlas vanaf die datum te verkrijgen bij de Nijkerkse en Hoevelakense boekhandels voor de reguliere verkoopprijs van € 19,95.

Voorzitter Gerard van den Tweel zei bijzonder trots te zijn op de Nijkerkse Prentenatlas en sprak ook zijn dank uit aan het bedrijfsleven voor hun sponsorbijdragen. Op de foto wordt Van den Tweel (linksonder) geflankeerd door Harm Heimensen (secretaris), Bertil van de Ridder, David van de Velde (initiatiefgroep Rotary Club Nijkerk), Thea van de Velde, Bram Houtman (Callenbach van Wijk), Jan Bakker (secretaris) en Merit Roodbeen (coördinator boeken Koninklijke BDU).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie