Entree Nijkerk in feestelijke sfeer

19 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - En weer wordt duidelijker dat Nijkerk dit jaar iets heeft te vieren. Maandag werden de toegangswegen van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken voorzien van grote feestvlaggen. Bezoekers van de stad en de dorpen kunnen er nu niet meer omheen: Nijkerk viert 600 jaar stadsrechten.

door Henk Brinkman

De grote feestvlaggen zijn geschonken door de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk (BHN), waarin veel bedrijven uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken zijn verenigd. Gerard de Gooijer van de BHN vertelt dat de Bedrijvenkring al in een vroeg stadium geld heeft gereserveerd om te kunnen bijdragen aan de feestelijkheden rond de viering van 600 jaar stadsrechten. ,,We zijn themasponsor geworden voor de feestelijke aankleding van alle toegangswegen naar Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De rest van onze bijdrage is door de Stichting Nijkerk 600 vrij te gebruiken. We hebben nog overwogen om alle toegangswegen te voorzien van een stadspoort, maar dat bleek op teveel praktische problemen te stuiten. Je moet ook rekening houden met al het vrachtverkeer. Toen de poorten niet mogelijk bleken, hebben we de keus laten vallen op een aankleding met feestvlaggen.''

Maandagmorgen togen Gerard de Gooijer en wethouder Bert de Graaf, tevens bestuurslid van Nijkerk 600 aan het werk om de banners te plaatsen. De voorbereidende werkzaamheden zijn verricht door Dimensions Lichtreclame.

Op elke locatie zijn twee vlaggenstokken met banners zijn geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie