Open huis bij club Nijkerkerveen

19 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Op woensdag 13 maart organiseert Club Nijkerkerveen van 14.00 - 16.00 uur een open huis voor belangstellenden in gebouw Concordia, Van Rootselaarstraat 7 in Nijkerkerveen.

Club Nijkerkerveen is onderdeel van de Unie Van Vrijwilligers Nijkerk en bestaat inmiddels zo'n zeven jaar. Het wordt geleid door vijf vrijwilligers voor wie geen moeite teveel is om het de deelnemers naar de zin te maken.

Projectleider Dinie van Doornik vertelt: "Onze club voorziet in een behoefte aan sociaal contact en ontspanning. Nijkerkerveen vergrijst en er is weinig te doen voor ouderen. Onze club telt 41 leden en de opkomst is iedere keer groot. De mensen bepalen zelf wat ze gaan doen. Ze kunnen bijvoorbeeld rummikub spelen, sjoelen, kaarten of gewoon de laatste nieuwtjes uitwisselen onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Sinds kort beschikken we ook over een damspel, domino, een ganzenbord, mens-erger-je-niet en triviant. Dat hebben enkele deelnemers ons gratis ter beschikking gesteld. Ook organiseren we één keer per maand een bingomiddag.

Roep om meer mannen

De meeste mannen in ons gezelschap spelen het liefst kaart. Bij het klaverjassen gaat het er soms fanatiek aan toe. Met de leren klomp wordt er op de tafel geslagen. "Hij hierzo is de schrik van de prairie" zegt een van de deelnemers wijzend naar zijn kameraad. Niet alle tien mannen spelen kaart. Voor sommigen zijn de spelregels iets te ingewikkeld. Die gaan liever sjoelen. "We kunnen nog wat meer mannen gebruiken. Dan kaarten we met twee tafels."

Biljarttafel

Over de vraag of de deelnemers nog iets missen bij Club Nijkerkerveen, moet hard worden nagedacht. Uiteindelijk komt het antwoord. "Ja, een eigen biljarttafel zou mooi zijn. Aan de andere kant, waar laten we die? Het dorpshuis Concordia wordt door meerdere verenigingen gebruikt, dus er is waarschijnlijk geen plaats voor. We keken erg uit naar het nieuwe dorpshuis, maar dat zit er voorlopig niet in, gezien de vernietiging van een deel van het bestemmingsplan door de Raad van State. De locatie van het huidige dorpshuis is mooi centraal gelegen, maar het gebouw en de inventaris zijn sterk verouderd. We hopen echt dat de gemeente dat niet jaren op z'n beloop laat."

Ondertussen gaan de vijf vrijwilligers onverdroten voort om het gezellig te maken voor de deelnemers. "Er wordt jaarlijks een busuitje georganiseerd; op Paasmiddag genieten we van een luxe broodmaaltijd en tijdens de Kerstviering wordt gezongen" gaat Dinie verder. "Saamhorigheid is bij ons heel belangrijk. Als er iemand ziek is, brengen we een fruitmandje. Als er mensen 40 of 50 jaar getrouwd zijn, brengen we een bos bloemen."

Dinie van Doornik en Jannie de Jongh staan op 20 maart a.s. op de Seniorenbeurs in De Laak in Nijkerkerveen. De beurs is geopend van 13.00 - 19.00 uur. Om de twee uur wordt de standbemanning gewisseld. Dinie en Jannie nemen de laatste twee uur voor hun rekening. Maar eerst het open huis op 13 maart a.s. Iedereen is van harte welkom.

Informatie

Geïnteresseerden kunnen een maand lang gratis meedoen om te kijken of het iets voor hen is. Daarna bedraagt de maandcontributie € 10. Meer informatie is verkrijgbaar bij Dinie van Doornik (telefoon 033 - 257 24 67) en Jannie de Jongh (033 - 257 18 48). Het e-mail adres is nijkerkerveen@uvv-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie